Šport
1 ogledov

Goreč privrženec smuka

Niki Lauda z letalsko družbo Niki ne bo letel v Ljubljano. Žurnal24 main
Kitzbühel vsako leto obišče legendarni Niki Lauda. "Smuk je edini razlog, zakaj pridem v Kitzbühel," je v soboto po klasičnem smuku za Žurnal 24 dejal Niki Lauda.
"Smuk je edini razlog, zakaj pridem v Kitzbühel. Pričel sem v petek zvečer, jutri zjutraj pa že odidem domov," je v soboto po klasičnem smuku za Žurnal 24 dejal Niki Lauda . Nekdanji avstrijski dirkač formule 1 je deležen veliko pozornosti, kjer koli se pojavi. Tako je bilo tudi tokrat na Hahnenkammu.

Niki Lauda v Kitzbühlu. © Šime Dmitrovič

 
V Ljubljano ne bo letel
Lauda je v Avstriji sinonim za heroja. Kako tudi ne, ko pa je preživel tisto grozljivo nesrečo. Vsi mu hočejo stisniti roko, se fotografirati z njim. "Ta smuk je res poseben. Tokrat je bila proga izjemno zahtevna, kar se je videlo pri padcu Američana. Na koncu pa je zmagal eden od mojih favoritov Didier Cuche," je dejal Lauda, ko je že zapuščal prizorišče. Leteči Avstrijec se je po končani karieri usmeril v letalski promet. Ustanovil je letalsko družbo Lauda Air, jo uvrstil na zemljevid prevoznikov širom po svetu, nato pa jo prodal avstrijski nacionalni družbi Austrian Airlines. "To se je zgodilo pred šestimi leti. Zdaj pa imam v lasti letalsko družbo Niki. Ponujamo nizkocenovne lete, letimo pa z Dunaja," pove Lauda in na vprašanje, ali ima namen leteti tudi v Ljubljano, odvrne: "Ne, to ni v naših načrtih. Bomo pa v kratkem vzpostavili povezavo z Beogradom.“ Lauda seveda še naprej spremlja dogajanje v „njegovem“ športu. Nova sezona formule 1 se bo pričela čez dva meseca. "Prezgodaj je govoriti o favoritih. A vse kaže, da ima McLaren najhitrejši dirkalnik. Z napovedmi pa bi še malce počakal," je še dejal Lauda.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.