Šport
16 ogledov

Gorenje Celju prizadejalo prvi letošnji poraz

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Rokometaši Gorenja so v velenjski Rdeči dvorani na derbiju petega kola prve MIK sllovenske lige za prvaka s 34:32 premagali Celjane.

Začetek je bil tesen, ekipi sta se menjevali v vodstvu Velenjčani so igrali malce hitreje, Celjani počasi, na dolge organizirane napade. V 14. minuti pa so Celjani vodili že za tri, potem, ko je iz protinapada zadel Toskič. Celjani so nekaj časa držali razliko, v 18. pa je Toskič prvič povišal na plus 4. Tudi 4 gole so Celjani držali nekaj časa, odlično so igrali z igralcem manj, sploh Zorman, ki je dvakrat zapored zadel. Kokšarov je v 25. minuti postavil razliko na +5 (11:16), toda potem so nekaj svojih minut dočakale tudi Ose, ki so v 29. minuti spet uspele znižati na samo dva gola (14:16), toda do polčasa odigrali neodgovorno in gostom dovolili , da so preko neverjetnega Toskiča in ob sireni še Zormana spet povedli za 5.

Lestvica:
1. Celje 44 točk
2. Koper 39
3. Gorenje 39
4. Slovan 26
5. Trimo 25

Tudi drugi del so bili Celjani v začetnem naletu in kar dolgo vztrajali. Poglavje zase je bil Zorman, ki je vseskozi vlekel Celjane za seboj, tudi z igralcem manj. V 45. minuti je dosegel že deveti gol. Toda minuto pred tem je klop Celja naredila napako pri menjavi in Vugrinec je bil izključen, zaradi tretje izključitve do konca tekme. Toda Celjani niso in niso popuščali, trmasto so držali prednost, vse do 53. minute, ko jim je začelo zmanjkovati sape. Serdarušič je v igro poslal Koljanina, Dačeviča, Marguča in Ose so izkoristile priložnost.

1. MIK liga za prvaka, 5. kolo:

Gorenje Velenje: Celje PL  34:32 (14:19)

Trimo Trebnje : Cimos Koper 26:27

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.