Šport
19 ogledov

Gorenje: "Cilji so eno, želje so drugo"

gorenje superpokal Saša Despot
"Realnost je, da se v tem trenutku lahko spogledujemo s prvim mestom v državnem prvenstvu in s pokalom, a pred nami je dolga sezona, v njej pa se lahko zgodi še marsikaj nepredvidljivega," pred začetkom nove sezone napoveduje trener aktualnih državnih prvakov iz Velenja, Branko Tamše.

Rokometaši velenjskega Gorenja so v minuli sezoni zanesljivo osvojili naslov državnih prvakov, ambiciozno in brez kančka sprenevedanja pa stopajo tudi v novo. V njej želijo ubraniti lanski naslov, ob tem pa se spogledujejo tudi z domačo pokalno lovoriko, medtem ko je njihov primarni cilj v Ligi prvakov uvrstitev v osmino finala.

Zasedba iz Šaleške doline je po koncu minule sezone bolj ali manj ostala v nespremenjeni postavi, saj sta odšla le Srb Nikola Manojlović (Cimos Koper) in Rok Šimič (Maribor Branik), po štirih letih igranja v Nemčiji in na Poljskem pa se je v Rdečo dvorano vrnil Luka Dobelšek. Nova obraza sta Mitja Nosan (nazadnje Ribnica Riko hiše) ter Darko Cingesar (Jeruzalem Ormož).

Trener Branko Tamše je na petkovi novinarski konferenci v velenjski Mestni galeriji dejal, da je ekipa nared za dolgo in naporno sezono, ki bo zaradi nastopa v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini zagotovo še dodatno šarmantna in privlačna. Velenjska ekipa bo igrala v skupini C, v kateri so danski Bjerringbro-Silkeborg, poljski Vive Targi Kielce, francoski Chambery, ruski Sankt Peterburg in zmagovalec kvalifikacijske skupine 2 (makedonski Metalurg Skopje, norveški Haslum, ukrajinski Dinamo Poltava in avstrijski Alpla Hard).

"Cilji so eno, želje so drugo. Realnost je, da se v tem trenutku lahko spogledujemo s prvim mestom v državnem prvenstvu in s pokalom, a pred nami je dolga sezona, v njej pa se lahko zgodi še marsikaj nepredvidljivega. Danes lahko optimistično zremo v prihodnost in upamo, da bomo osvojili obe domači lovoriki, čeravno bo naloga vse prej kot lahka. Na mednarodni sceni je naša glavna naloga, da se prebijemo iz skupinskega dela v osmino finala, potem pa bomo v primeru ugodnega žreba skušali narediti stopnico višje," je cilje zadnjih slovenskih prvakov pred začetkom nove sezone razgrnil trener Branko Tamše.

Direktor velenjskega kluba Tomaž Juršič je ob koncu minule sezone prevzel vajeti kluba, pred začetkom nove pa pravi: "V teh težkih gospodarskih časih se zares borimo in trudimo po naših najboljših močeh, a situacija je zares težka. Navkljub temu smo v tej sezoni z velikimi napori zagotovili proračun v višini 1,5 milijona evrov, od tega jih bomo 1,3 namenili za tekočo sezono, preostanek pa za pokrivanje dolga iz preteklosti, ki ga niti ne skrivamo. V klubu sem direktor od letošnjega maja, moja poglavitna naloga pa je, da te zadeve pripeljem na čisto raven."

Eden od nosilcev igre velenjskega zasedbe bo reprezentant Marko Bezjak, ki bo po koncu sezone odšel v nemški Magdeburg. "V minuli sezoni smo osvojili tako želeni naslov državnih prvakov, v tej sezoni pa premoremo izkušnje in znanje ter kakovost, da to tudi ponovimo. V moji poslovilni sezoni od velenjskega kluba, kjer sem preživel zadnja leta, bi želel osvojiti tudi manjkajočo pokalno lovoriko. Nastop v Ligi prvakov je lepa nagrada za uspehe iz minule sezone, glede na naše tekmece pa pričakujem, da se bomo uvrstili v osmino finala. Naredili bomo vse, da v naši skupini osvojimo prvo ali drugo mesto, v vsakem primeru se bomo potrudili po svojih najboljših močeh," je dejal Bezjak.

Velenjska zasedba je minulo soboto zanesljivo osvojila slovenski superpokal, potem ko je v Sevnici premagala Celje Pivovarno Laško z 28:24 (13:11), v prvem kolu 1. NLB Leasing lige pa jo v soboto čaka gostovanje pri grosupeljski SVIŠ Pekarni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.