Šport
9 ogledov

Gorenje gre na Dansko

obrvan_sad_spo_090208 Žurnal24 main
Rokometaši Gorenja so na žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze dobili četrtfinalnega tekmeca v pokalu EHF. Velenjčani se bodo pomerili z danskim Silkeborgom.
 

Pokal EHF, četrtfinalni pari

Gorenje - Silkeborg*
Ivry - Gummersbach
St. Gallen - Astrahan
Arrate Eibar - Aragon Zaragoza
* prva tekma bo v Sloveniji (28. ali 29. marca), povratna na Danskem (4. ali 5. aprila)

Rokometaši Gorenja tokrat niso imeli najbolj srečne roke, saj so dobili tekmeca, ki so si ga poleg Gummersbacha najmanj želeli. Bjerringbro-Silkeborg je trenutno vodilna ekipa danske lige, o kakovosti nasprotnika pa je dovolj zgovoren že podatek, da je izločil Lemgo, trenutno drugo nemško ekipo. Silkeborg je sicer že star znanec velenjske Rdeče dvorane, saj je v zadnjih dveh letih nastopal na Jarnovičevem memorialu, tradicionalnem mednarodnem turnirju, ki ga Gorenje prireja vsako leto. Pred začetkom lanske sezone so bili boljši Velenjčani, pred letošnjo so Danci turnir suvereno dobili. Prav tako je med kluboma prišlo do menjave vratarjev, s severa se je namreč preselil Ivan Gajić, prvič pa se je v službo prek meje odpravil Primož Prošt.

 
 

Silkeborg ima izjemne in zelo izkušene posameznike, ki so morda slovenski javnosti bolj malo znani, toda gre za odlične rokometaše.  Vsekakor upamo, da bomo četrtfinalne tekme dočakali brez poškodb in v optimalni formi.

Sebastjan Sovič, kapetan Gorenja

 
"Moram priznati, da z žrebom ne moremo biti najbolj zadovoljni. Če bi lahko izbiral, bi se najraje izognil Nemcem in Dancem ter se odločil za St. Gallen, Arrate ali Astrahan. Tudi proti vsem ostalim bi imeli realne možnosti za napredovanje. Ne trdim, da jih zdaj nimamo, a dobro vemo, kakšna ekipa nam bo stala nasproti. Za uvrstitev v polfinale bomo najbrž morali prikazati najboljše predstave v sezoni. Toda za zdaj se s pokalom EHF ne obremenjujemo, kajti do dvoboja je še slab mesec in pol. O Silkeborgu bomo začeli razmišljati, ko pride na vrsto," pravi trener "os" Ivica Obrvan. "Silkeborg je klasičen predstavnik hitrega rokometa, ki s trdo in agresivno obrambo ter hitrimi protinapadi, v katerih blestijo tako krila kot tudi srbski krožni napadalec Milutin Dragičević, premaguje nasprotnike. Tudi mi gojimo podoben slog in mislim, da bo to dvoboj, v katerem ne bo niti minute popuščanja. Ekipa, ki bo bolje ustavila protinapad tekmeca, bo imela večje možnosti uspeh," pa je dejal velejnski kapetan Sebastjan Sovič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.