Šport
11 ogledov

Gorenje kljub poškodbam na zmago

Igralci Gorenja iz Velenja so popustili v drugem polčasu. Žurnal24 main
Rokometaši Gorenja v 4. kolu Lige prvakov doma oslabljeni pričakujejo beloruski Brest iz Meškova. Po Luki Dobelšku in Matjažu Mlakarju so velenjske ose izgubile še Boštjana Kavaša.

Po Luki Dobelšku in Matjažu Mlakarju so rokometaši RK Velenje pred 4. kolom evropske Lige prvakov izgubili še Boštjana Kavaša. Ta si je v sredo na tekmi proti Jeruzalemu iz Ormoža poškodoval gleženj, tako da je njegov nastop na sobotni tekmi Lige prvakov proti beloruskemu Brestu pod velikim vprašajem. V taboru rumenih pa je vseeno nekaj razlogov za veselje, saj se po poškodbah vračata Pavel Baškin in Drago Vuković.

 

RK Gorenje v Ligi prvakov

Velenjčani so v prvih treh tekmah osvojili štiri točke. Doma so izgubili z madžarskim Pickom iz Szegeda, nato na gostovanju premagali Brest in doma sarajevsko Bosno.

Na današnji novinarski konferenci so tako pomočnik trenerja Borut Plaskan kot tudi Marko Oštir in Jure Dobelšek optimistično zrli na prihajajočo tekmo v domači Rdeči dvorani. Plaskan je izpostavil predvsem slabo igro v obrambi, ki jo morajo Velenjčani nujno izboljšati. Opozoril pa je tudi, da se Belorusi počasi vračajo v formo in da bodo predstavljali mnogo večji zalogaj, kot so ga na prvi medsebojni tekmi. Tudi krožni napadalec Oštir je bil mnenja, da bo v soboto ključ do zmage igra v obrambi, Dobelšek pa si je zaželel, da bi s soigralci ponovili dobro igro iz Belorusije in tako osvojili novi pomembni točki.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.