Šport
18 ogledov

Gorenje klonilo v Franciji

Gorenje je prišlo do nove pomembne zmage. Žurnal24 main
Rokometaši Gorenja iz Velenja so izgubili na gostovanju pri Montpellierju (26:29) ter se tako od Lige prvakov poslavljajo s porazom. Ciudad Real je bil v derbiju boljši od Gummersbacha.
 

Liga prvakov, 2. del, 6. kolo

Montpellier : Gorenje 29:26 (14:13)
C. Real : Gummersbach 25:23

Velenjska zasedba je na poti v južno Francijo doživela številne peripetije. Najprej je večina velenjske odprave obtičala na letališču v Parizu , v petkovih večernih urah pa namesto do Montpellierja - razlog je bila megla na tamkajšnjem letališču - pristala v Marseillu , kjer jih je nato čakala še nekajurna vožnja z avtobusom do prizorišča zadnje mednarodne tekme v tej sezoni. Kljub temu so se varovanci Ivice Obrvana dostojno upirali favoriziranim Francozom, ki pa so na koncu vendarle slavili in se gostom oddolžili za poraz na prvi tekmi v Rdeči dvorani .


Drago Vuković je štirikrat zatresel mrežo gostiteljev. © Saša Despot

 
Velenjčani so pogumno začeli prestižen obračun. Kljub vidni utrujenosti po naporni poti so se v prvem polčasu povsem enakovredno kosali s favoriziranimi gostitelji. Izjemno razpoložen je bil danski vratar Seier , ki je branil v velikem slogu, izdatno pa so mu pomagali tudi njegovi soigralci z dobro obrambo. Velenjčani so nazadnje vodili v 25. minuti, ko je bilo 11:10, v končnici prvega dela pa so bili Francozi za malenkost bolj zbrani in na odmor odšli z golom prednosti (14:13).

Uvodne minute drugega dela so se za "ose" začele nesrečno. Najprej se je poškodoval prvi igralec Vuković , ki je grdo padel na hrbet, tako da so ga morali prepeljati v mestno bolnišnico (prve preiskave kažejo, da ne gre za resnejšo poškodbo), dodatne preglavice pa so jim povzročili še domači rokometaši, ki so se razigrali in dosegli tretjo zmago v drugem delu najbolj imenitnega evropskega klubskega tekmovanja. Velenjska ekipa v drugem delu ni igrala vidne vloge, v šestih tekmah je dosegla le zmago proti Montpellierju.

"Glede na vse težave smo se še dobro upirali favoriziranim Francozom. Obramba 6-0 je dobro delovala, v drugem delu pa se je poznala odsotnost Vukovića, predvsem njegovi streli z zunanjih položajev," je po dvoboju dejal hrvaški trener na velenjski klopi Ivica Obrvan .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.