Šport
0 ogledov

Gorenje na Ciudad Real

Ose so za nasprotnika dobile sloviti Ciudad Real. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Žreb evropske Lige prvakov v rokometu je v osmini finala Gorenju iz Velenja namenil španski Ciudad Real.

Slovenski prvak Gorenje je dobil enega najbolj zahtevnih nasprotnikov. V osmini finala se bo pomerili z branilcem prvega mesta v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini Ciudad Realom, kjer sta v minulih letih globoke sledi pustila tudi slovenska reprezentanta Uroš Zorman in Aleš Pajovič, za moštvo iz osrednje Španije pa je igral tudi slovenskim ljubiteljem dobro znan beloruski ostrostrelec Sergej Rutenka.

Vsi omenjeni igralci so po koncu minule sezone zapustili Ciudad Real, v njem pa še vedno mrgoli megazvezdnikov mednarodnega rokometa (Španci Jose Javier Hombrados, Alberto Entrerrios in David Davis, Srb s španskim potnim listom Arpad Šterbik, Šved Jonas Kallman, Francozi Luc Abalo, Jerome Fernandez in Didier Dinart, Hrvat Petar Metličić, ...).

Ciudad Real je v prvem delu lige prvakov blestel v skupini C, na desetih tekmah je dosegel deset zmag, v njegovi skupini pa so bili še nemški HSV Hamburg, hrvaška Croatia Osiguranje Zagreb, danski Kopenhagen, švedski Alingsas in norveški Fyllingen.

Velenjska ekipa si je napredovanje zagotovila v zadnji tekmi, potem ko je na domačem igrišču premagala francoski Chambery, v njeni skupini pa so bili še madžarski Veszprem, nemški Rhein-Neckar Löwen, poljski Vive Targi Kielce in sarajevska Bosna iz BiH.

"Že po sobotni veliki zmagi nad Chamberyjem smo vedeli, da nas v osmini finala čaka evropski rokometni velikan. Žreb nam je namenil Ciudad Real. Gre za popolno ekipo, ki je na vsakem igralnem mestu zasedena z dvema ali tremi izjemno kakovostnimi igralci, vodi pa jo Talent Dušebajev, zame osebno eden najboljših trenerjev na svetu," je dunajski ples kroglic najprej komentiral trener velenjske zasedbe Branko Tamše in dodal: "Ciudad Real je v obeh dvobojih absoluten favorit, a potrudili se bomo po naših najboljših močeh."

Na dunajskem žrebu ni bilo slovenskega predstavnika, udeležil pa se ga je direktor španskega rokometnega velikana Luis Miguel Lopez. "Z žrebom sem zadovoljen. Slovensko ekipo spoštujemo, gre za novega člana elitne evropske rokometne druščine, za nas pa je to le naslednji korak do uvrstitve na zaključni turnir v Kielu," je po žrebu dejal Lopez.

Pari osmine finala:
Gorenje Velenje - Ciudad Real
Kolding - Montpellier
Kopenhagen - Kiel
Constanta - Veszprem
Croatia osiguranje Zagreb - Barcelona
Vive Targi Kielce - HSV Hamburg
Valladolid - Rhein-Neckar Löwen
Reale Ademar - Čehovski Medvedi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.