Šport
56 ogledov

Gorenje pred Pivovarji, Loka na dnu

gorenje velenje pokal 2014 ose Profimedias
Rokometaši Celja Pivovarne Laške so v sedmem krogu končnice 1. NLB premagali Koper 2013 (37:29). Do zmag tudi Gorenje Velenje in Riko Ribnica.

Celjski rokometaši so v Kopru pričakovano prišli do novih točk, s katerima še naprej ohranjajo upe po prvem mestu, za vodilnimi Velenjčani, ki so prav tako znova zmagali, zaostajajo za točko.

Celjani so bili praktično vso tekmo v prednosti. Koprčani so vodili le pri 2:1, nato pa so gosti prevzeli pobudo v svoje roke. Blaž Janc je v 20. minuti z zaporednima zadetkoma zadel za 11:7 in 12:7, z lepo prednostjo pa so izbranci Branka Tamšeta šli tudi na glavni odmor.

V drugem polčasu so Celjani le še potrdili premoč. Prednost se je le še višala, ko sta Luka Žvižej in Žiga Mlakar v 37. minuti dosegla zadetka za 23:15 in 24:15, je bila tekma praktično odločena. Podobno prednost so favorizirani Celjani držali do konca tekme. Pri domačih je bil s sedmimi zadetki najboljši Jan Gorela, pri gostih pa Luka Žvižej z devetimi.

Maribor zapravil priložnost

Mariborski rokometaši so z današnjim porazom proti nižje uvrščeni Ribnici zapravili lepo priložnost, da bi se utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Kljub vodstvu ob polčasu za štiri gole, so rokometašem iz dežele suhe robe dovolili priključek v sami končnici, nato pa s slabo izvajanim zadnjim napadom, ko je Dušan Fidel le zadel gostujočega vratarja, zapravili možnost za izenačenje.

Jan Grebenc je v 48. minuti za Ribnico izenačil na 20:20, potem pa sta bili ekipi do konca vseskozi poravnani. Do zadnjega napada za izenačenje so sicer prišli gostitelji, a niso bili uspešni. Ribničani so se s to zmago Mariboru približali le na dve točki zaostanka.

Pri domačih je kar pet igralcev doseglo po pet golov, to so bili Darko Cingesar, Ante Kaleb in Vojislav Brajović, medtem ko je pri Ribnici Janez Skušek mrežo Maribora zatresel osemkrat, od tega je bil šestkrat uspešen s sedmih metrov.

Velenjčani ostajajo na vrhu

Rokometaši Gorenja so v sedmem krogu lige za prvaka prišli še do šeste zmage in ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice, medtem ko Loka ostaja zasidrana na zadnjem mestu. Velenjčani so s to zmago zadržali točko prednosti pred Celjani, ki so danes v gosteh premagali Koper 2013.

Ekipi sta bili izenačeni le do 16. minute in izida 10:10, potem pa so rokometaši Gorenja upravičili vlogo favorita, stopili na plin in si pred drugim polčasom priigrali šest golov prednosti. Deset minut pred koncem tekme so rokometaši Marka Šibile vodili že za deset golov (32:22), tako da je bila tekma odločena veliko pred zaključnim žvižgom sodnika.

V dresu Gorenja sta se s po šestimi goli najbolj izkazala Janez Gams in Staš Skube, medtem ko je bil pri Urbanscape Loki z desetimi goli najbolj učinkovit Aleks Kavčič.

1. NLB liga, 7. krog, izidi:

Koper 2013 - Celje Pivovarna Laško 29:37 (13:17)
Gorenje Velenje - Urbanscape Loka 38:28 (21:15)
Maribor Branik - Riko Ribnica 25:26 (15:11)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.