Šport
14 ogledov

Gorenje v pokalu EHF v Bregenz

Gorenjski navijači bodo lahko odpotovali navijat v Bregenz. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Štirje slovenski rokometni kolektivi so dobili svoje nasprotnike v naslednjem delu evropskih tekmovanj. Velenjsko Gorenje se bo v pokalu EHF pomerilo z avstrijskim Bregenzom.

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju so opravili žreb osmine finala v treh moških pokalih. Velenjsko Gorenje se bo v pokalu EHF pomerilo z avstrijskim Bregenzom. Trener Branko Tamše je razplet žreba komentiral: "Žreb je bil ugoden, tako za klub kot za navijače. Ekipe Bregenza ne poznam tako dobro, vendar je še dovolj časa, da se pripravimo na nasprotnika. Prva tekma je doma in v naši praksi se je to pokazalo kot pozitivna izkušnja, ne samo letos ampak tudi v prejšnjih sezonah. Tekma ne bo lahka. Verjamem, da imamo kvalitetnejšo ekipo, vendar nasprotnika ne smemo podcenjevati."

Maribor Branik v pokalu pokalnih zmagovalcev s srbsko Kolubaro. "Z žrebom moramo biti zadovoljni. Čeprav tukaj ni lahkih tekmecev, je z vidika potovanja morda tekmec, ki smo si ga lahko le želeli. Gre za zelo solidno ekipo, ki trenutno vodi v srbskem prvenstvu in sem si jo ogledal na tekmi proti Celju Pivovarni Laško na pripravljalnem turnirju v Doboju. Gre za tekmeca po naši meri. Upam, da bomo v obeh tekmah pokazali vse kar znamo in se uvrstili v četrtfinale," je takoj po žrebu dejal mariborski trener Marko Šibila.

Koprski Cimos in Slovan pa v pokalu challenge s švedskim Eskilstunom oziroma norveškim Arendalom. "Dobili smo atraktivnega skandinavskega tekmeca. Eskilstun goji hitro igro in je trenutno na drugem mestu v švedskem prvenstvu. V tem mestecu vsi živijo za rokomet, pred nami sta zanimivi mednarodni preizkušnji," je dejal trener koprskega Cimosa, Fredi Radojkovič, medtem ko je prvi strokovni mož Slovana, Aleš Repina, dodal: "V tem tekmovanju je absolutni favorit koprski Cimos, vse druge ekipe so premagljive. O norveški ekipi ne vem veliko, bržkone je malce močnejša od avstrijskega Linza, ki smo ga izločili v minulem krogu. Upam, da bo uprava kluba zagotovila pogoje za nemoteno delo."

Velenjčani bodo prvo tekmo igrali na domačem igrišču, Mariborčani, Koprčani in Ljubljančani pa v gosteh. Prve tekme bodo na sporedu 19. in 20., povratne pa 26. in 27. februarja prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.