Šport
19 ogledov

Gorenje z lahkoto prek Nexeja

Brez Marka Bezjaka so Velenjčani so za tri gole klonili pred Celjem. (Foto: Greg Žurnal24 main
Rokometaši velenjskaga Gorenja so z odliko opravili izpit, imenovan prva tekma z Nexejem v 3. kolu pokala EHF. Pred povratno tekmo so si ose priborile velikih devet golov prednsoti.

Rokometaši velenjskega Gorenja nadaljujejo z odličnimi predstavami v tej sezoni. V začetku sezone so resda doživeli tri poraze na septembrskem kvalifikacijskem turnirju za Ligo prvakov, nato pa nanizali same zmage.

V prvi tekmi v pokalu EHF v tej sezoni so zanesljivo premagali hrvaškega podprvaka, ki ga vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance in Celja Pivovarne Laško Kasim Kamenica. Lahko bi dejali, da se iz velenja vrača kar opikan.

Igralci iz Šaleške doline so le v začetku tekme zaostali za gosti (1:2), preostali del tekme pa so imeli vse niti igre v svojih rokah. Pri razpoloženih gostiteljih je blestel vratar Ivan Gajić, ki je zbral kar 20 obramb, najbolj učinkovita igralca pa sta bila Rok Šimič in Nikola Manojlović, ki sta dosegla po šest golov.

Pokal EHF, 3. kolo:

Gorenje Velenje : Nexe Našice 33:24 (18:14)
Šimič 6(4), Manojlović 6, Cehte in Golčar, Bezjak po 4; Barišič in Markotić po 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.