Šport
45 ogledov

Gracer: "Postaja nevzdržno"

Marko Gracer (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Smučarska zveza Slovenije. Krovna organizacija je predčasno izplačala plače redno zaposlenim, medtem ko trenerji že dva meseca čakajo na poravnavo obveznosti.

"Po dveh mesecih, ko plača zaostaja, se človek počasi vpraša, kako bo sploh preživel. Stvar je vroča, položaj je postal že nevzdržen,” je o obveznostih Smučarske zveze Slovenije do svojih trenerjev pojasnil šef tekaške reprezentance Marko Gracer.

Denar le redno zaposleni
Dolgoletni vodja tekaške sekcije pojasnjuje, da je za dvojna merila izvedel preko medijev: “Na teletekstu nacionalne televizije sem izvedel, da so redno zaposleni na zvezi dobili izplačane plače, pogodbeni delavci pa še zmeraj čakamo. Smo ogromno na terenu in zato bi morali biti po vsej logiki mi v prednosti.” Gracer je potožil, da v tem trenutku pozornost nordijskih trenerjev niso pri vadbi, temveč pri povsem eksistencialnem vprašanju, kako priti skozi mesec.

Zveza čaka ministrstvo
S Podutiške ceste 146 sporočajo, da zamujanje plačil ni njihova krivda. V sporočilu za javnost so zapisali: “Srečujemo se s posledicami odločitve Ministrstva za šolstvo in šport, da se sredstva za letni program športa nakazujejo šele potem, ko so programi izvedeni in predložena finančna ter vsebinska poročila. Zato podpiramo izjavo predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije dr. Janeza Kocijančiča, ki je pozval k spremembi uredbe o financiranju letnih programov športa.  Zavezali smo se, da bomo likvidnostni zamik prebrodili v najkrajšem možnem času in poravnali vse zapadle obveznosti do poslovnih partnerjev in pogodbenih sodelavcev.” Zveza naj bi obveznosti do trenerjev poravnala do 20. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.