Šport
44 ogledov

Gradčani so se Olimpiji oddolžili za poraz

Hokejist Olimpije Jaka Zdešar Simon Maljevac
Hokejisti Olimpije so v 36. kolu razširjenega avstrijskega državnega prvenstva gostovali v Gradcu in se domov po porazu s 3:2 vrnili z novo ničlo.

Ljubljančani so pred štirimi dnevi gostili hokejiste Gradca in jih prvič v tej sezoni porazili. Avstrijci pa jim niso ostali dolgo dolžni in so jim že danes prizadejali nov poraz in jim preprečili novo približanje predzadnjemu mestu na lestvici lige EBEL.

Gledalci v Gradcu so se prvič razveselili že po pol minute tekme, ko je Jerryja Kuhna ukanil Francis Lemieux in psokrbel za vodstvo domačih. Olimpija je nato zagospodovala v drugi tretjini in izid preobrnila po zaslugi zadetkov Jake Zdešarja in Gala Korena. Slednji je klub do konca sezone okrepil šele pred kratkim, ko je prestopil iz Medveščaka, ki letos nastopa v ligi KHL.

Tretja tretjina pa je bila nato v znamenju domačih, ki so izkoritsila dve igri z igralcem več in vknjižili novi dve točki. Manuel Ganahl in Mario Scalzo sta izkoristila kazni, ki sta ju prejela Žiga Grahut in Nicholas Ross. Zmaji tako ostajajo pri osemnajstih točkah in prikovani na dno lestvice.

Lige EBEL, 36. kolo:

Graz 99-ers : Telemach Olimpija 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Lemieux (1), Ganahl (42), Scalzo (52); Zdešar (32), Koren (38)

Salzburg : Bolzano 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Vienna Capitals : Sapa Fehervar 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Znojmo : Linz 5:2 (0:0, 4:2, 1:0)
Dornbirn : Innsbruck 4:3* (1:1, 2:1, 0:1, 1:0)
Celovec : Beljak 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)

* - zmaga po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.