Šport
153 ogledov

Grajš in Vorkapić v svetovnem vrhu

Franci Grajš Scorpion Gym
Na najnovejši lestvici najstarejše in najmočnejše svetovne organizacije profesionalnega tajskega boksa WMC bomo imeli svoje predstavnike tudi Slovenci. Franci Grajš in Mirko Vorkapić celo med top 10 borci, kar je nov dokaz, da "Tajci" v Sloveniji delajo več kot odlično.

Za trenutno najboljšim slovenskim tajskim boksarjem Francijem Grajšem je izjemno uspešno leto 2011, ki ga je pripeljalo v sam vrh njegove kategorije (do 95 kilogramov). Grajš bo tako na najnovejši lestvici najstarejše in najmočnejše svetovne organizacije profesionalnega tajskega boksa WMC uvrščen med deset najboljših borcev. V top 10 bo v svoji kategoriji (do 69,85 kilograma) pristal tudi Mirko Vorkapić. Med top 20 pa bodo na svetovni rang lestvici pristali še štirje slovenski borci: Rok Štrucl (nad 95 kilogramov), Grega Smole (do 76,20 kilograma), Sebastjan Maister (do 82,55 kilograma) in Tadej Toplak (do  86,18 kilograma).

WMC predstavnik za Slovenijo in predsednik Slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapić je ob tem še dodal, da je to izjemen uspeh za slovenski tajski boks v svetovnem merilu. Ne nazadnje WMC pod svojo streho združuje kar 140 držav z vseh kontinentov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.