Šport
21 ogledov

Grajš v boj za 30.000 dolarjev

Franci Grajš, Rok Štrucl Scorpion Gym
Po vrhunskih in napornih pripravah je napočil dan D. Eden od najboljših slovenskih tajskih boksarjev Franci Grajš ta konec tedna odhaja v Makedonijo, kjer se bo v resničnostnem šovu boril za 30.000 ameriških dolarjev.

Prizorišče izjemno zanimivega resničnostnega šova Enfusion, na katerem se bo najboljših 16 borcev na svetu v kategoriji do 85 kilogramov borilo za glavno nagrado v vrednosti 30.000 ameriških dolarjev, je makedonski turistični biser Ohrid. A Franci Grajš ob obali čudovitega jezera zagotovo niti za trenutek ne bo pomislil na poležavanje in počitek, saj je pred njim izjemna priložnost. Nosilec kolajn z vseh največjih tekmovanj in najuspešnejši slovenski tajski boksar se je na zahtevno nalogo pripravljal v novomeški akademiji tajskega boksa Scorpion. Treninge je vodil Iztok Vorkapić, ves čas priprav pa je imel Grajš tudi družbo klubskih kolegov: slovenskega težkaša Roka Štrucla, lanskoletnega udeleženca šova Mirka Vorkapića in Mateja Bregarja. Za njegovo kondicijsko pripravljenost je skrbel Matej Dremelj. Del priprav je potekal v Zagrebu, kjer je svojo formo brusil ob pomoči priznanega borca K-1 Mladena Brestavca.

Pokrovitelja Enfusiona sta najmočnejša svetovna organizacija K-1 It's showtime in vlada Republike Makedonije, ki je poskrbela, da bodo finalne borbe v ohridskem amfiteatru. Pot gladiatorjev do amfiteatra pa bo vse prej kot lahka in udobna. Fantje z vseh koncev in krajev bodo morali v 14 dneh bivanja pod eno streho skozi intenzivne treninge, izjemno naporno hujšanje na 85 kilogramov, naporne zadolžitve in medsebojne zdrahe. Borci bodo razdeljeni v skupine pod vodstvom petih lepotic, sicer zelo uspešnih trenerk in izkušenih bork.

Komentarjev 1
  • Bogatir 13:55 06.avgust 2011.

    Nč eden najboljših, ampak NAJBOLJŠI slovenski tajski boksar. Brez debate.