Šport
19 ogledov

Grajš začel s KO, zdaj na favorita

Franci Grajš Enfusion
1/4
Rok Štrucl
Član novomeškega Scorpion Gyma je suvereno začel z nastopi na resničnostnem šovu Enfusion ob obali Ohridskega jezera v Makedoniji. V prvem krogu je z nokavtom v drugi rundi premagal Belgijca Michaela Kongola. Od zaključnega turnirja ga loči favorit Nizozemec Wandell Roche.

Po napornih treningih pod vodstvom petih mičnih trenerk je v petek za Francija Grajša prišel trenutek resnice. V prvem krogu resničnostnega šova Enfusion v Ohridu ga je čakal Belgijec Michael Kongola. Čeprav je imel Grajš zadnjo borbo pred več kot pol leta, se mu to v ringu ni poznalo. Suhokranjec je že od prve sekunde začel odločno in Belgijcu ni pustil dihati. Kasnejši razplet je Franci nakazal ob koncu prve runde, ko je z močnim desnim direktom Kongola poslal na tla. Belgijec se je po štetju sodnika še uspel pobrati in nadaljevati borbo. Že kmalu po začetku druge runde pa je sledil nov "smrtni udarec" Grajša, od katerega si Kongola ni več opomogel. Sodnik je dvoboj prekinil in razglasil Grajša za zmagovalca in ga za korak približal glavni nagradi, 30 tisoč ameriških dolarjev.

Prek favorita na zaključni turnir

Grajša naslednja borba čaka v sredo, ko se bo iz oči v oči srečal s favoritom letošnjega resničnostnega šova Nizozemcem Wandellom Rochem. Že 40-letni in 1,83 metra visoki borec se je v svoji karieri pomeril s številnimi svetovno znanimi borci (Gokhan Saki, poraz; Errol Zimmerman, poraz; Dževad Poturak, poraz; Stefan Leko, zmaga). Med drugim pa je leta 2009 v Milanu premagal Slovenca Jasmina Bečirovića.

Franci se pred drugo borbo v slabem tednu dni počuti odlično in dodaja, da je počaščen, ker mu je žreb dodelil favorita, saj bo tako lahko dokazal vse svoje znanje in kakovost. Grajš bi se z zmago proti Rocheu prebil na zaključni turnir resničnostnega šova, ki bo najverjetneje na Nizozemskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.