Šport
1 ogledov

"Gre le še za ponos"

Poljska Hrvaška EuroBasket Celje Zlatorog Saša Despot
Poljaki so po štirih porazih že ostali brez možnosti za uvrstitev v drugi krog. Kljub temu v poljskem taboru zagotavljajo, da bodo proti Sloveniji zaigrali zelo resno.

"Po štirih porazih smo seveda zelo razočarani. To so težki trenutki za vsakega košarkarja, vendar nas čaka še ena tekma. Moramo se boriti in zaigrati odgovorno, nato pa bomo videli, kam nas bo to pripeljalo. Slovenija je odlično moštvo, morda celo na ravni Španije," pred dvobojem s Slovenijo meni Michał Ignerski, ki dodaja: "Nekateri slovenski košarkarji igrajo v NBA in najboljših evropskih klubih, tako da nam ne bo lahko. Slovenci spadajo med favorite za najvišja mesta. Upam, da bomo na zadnji tekmi prikazali pravi obraz in se vsaj malo oddolžili svojim navijačem."

Skoraj enako so razmišljali preostali Poljaki. "Želimo dobiti vsaj eno tekmo. Slovenija je izjemna. Igra doma. Ne preostane nam nič drugega, kot da se potrudimo vsaj za eno zmago," je dejal Mateusz Ponitka, selektor Dirk Bauermann pa je povedal: "Morda bo to za nas najlažja tekma. Ničesar nimamo izgubiti, igrali bomo v polni dvorani, v odličnem vzdušju. In zaradi tega se igra košarka. Na žalost nam tekma rezultatsko ne pomeni nič."

"Nekako se moramo odkupiti"

Za blamažo proti Španiji, ko so Poljaki že po prvem polčasu zaostajali s 13:49, se je poljskim navijačem že opravičil, zdaj pravi, da bodo njegovi izbranci igrali le za prestiž. "V igri je naš ponos. A to je zdaj vsaj toliko pomembno kot uvrstitev v drugi del tekmovanja. Nekako se moramo odkupiti. Želimo pokazati, da smo precej boljši kot v prvem polčasu proti Španiji. Ko lahko igraš pred pet tisoč vnetimi navijači ... to je košarka."

Bauermann je bil sicer zelo zadovoljen z organizacijo evropskega prvenstva: "Slovenija je bila odlična gostiteljica. Država je opravila čudovit posel, ljudje so gostoljubni, vse je zelo dobro organizirano. Vsi si zaslužijo pohvale."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.