Šport
24 ogledov

Green: "Pobral se bom!"

Robert Green je bil na kolenih. Žurnal24 main
"Anglija je pustila, da ji tri točke spolzijo skozi roke Roberta Greena," je le eden od napisov v angleških časnikih dan po remiju z ZDA (1:1). Vratar Robert Green se po hudi napaki ne predaja.
Brez Kinga proti Alžiriji
Branilec Ledley King zaradi poškodbe aduktorja ne bo igral na naslednji tekmi.

Spet se je zgodilo - Angleži si bržčas mislijo, da so najbolj nesrečen (nogometni) narod na svetu. Težko bi jim oporekali, saj na največjih tekmovanjih kot po pravilu izgubljajo zaradi enajstmetrovk, nespametnih rdečih kartonov ali vratarskih napak. Proti Združenim državam Amerike v Rustenburgu je znova udarila slednja.

Na to se psihično pripravljaš. Ne pripravljaš se na izjemne obrambe ali igranje 'perfektne' tekme. Pripraviš se na travme," je še dodal.
Robert Green

Steven Gerrard je že po vsega štirih minutah zabil za izjemen začetek "treh levov", toda nato je po nenevarnem strelu Clinta Dempseyja strašansko napako storil vratar Robert Green in spomnil na malce manj prijetne junake kot so David Seaman, Paul Robinson in Scott Carson. Vsi so vedeli, kako se počuti ... Toda vratar West Ham Uniteda, ki je kasneje s fantastično obrambo Jozyju Altidoru celo rešil točko za Otočane, je že zatrdil, da je napako popolnoma odmislil:

"Bila je napaka. Pomembno je, da ne pustiš, da ti pride do živega, ne glede na to, koliko časa je še do konca tekme," je dejal Green. "Na to se psihično pripravljaš. Ne pripravljaš se na izjemne obrambe ali igranje 'perfektne' tekme. Pripraviš se na travme," je še dodal.

Clint Dempsey je premagal Roberta Greena. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pred tekmo je bila angleška številka ena zavita v tančico skrivnosti, saj so se za mesto v vratih enakovredno potegovali Green, David James in Joe Hart. Mnogi so že pred turnirjem opozarjali na dejstvo, da nihče izmed njih nima izkušenj z največjih klubskih tekem (Liga prvakov), kar bi Anglijo lahko drago stalo. In jo je. Italijanski trener je svojo odločitev sporočil šele dve uri pred tekmo.

"Seveda je škoda in ne želiš si, da se ti kaj takega zgodi, ampak takšno je življenje, greš naprej, dvigneš glavo in greš na trening. Psihološko ne bo vplivalo name. Imam 30 let, sem moški, v življenju pa imaš težke trenutke in nanje se pripraviš," je še povedal Green in zaključil z besedami: "Dovolj sem močan, da grem naprej. V mlajšem obdobju življenja bi name bolj vplivalo. Toda dvigneš roko in rečeš 'to je mimo, greš naprej in ne pustiš, da vpliva nate'".

Hudo mi je zanj, toda v vratarskem poslu moraš imeti široka ramena.
Tim Howard

Besede podpore sta medtem že ponudila njegov moštveni kolega in edini strelec Gerrard ter ameriški vratar Tim Howard, ki je branil praktično vse, razen prvega strela njegovega mestnega rivala. "Ubranil je nekaj dobrih strelov, toda žoga počne čudne reči in na tem nivoju se take stvari dogajajo," je dejal vratar Evertona. "Hudo mi je zanj, toda v vratarskem poslu moraš imeti široka ramena," je še lucidno zaključil. Medtem pa Capello ni hotel potrditi, če bo Green priložnost dobil tudi proti Alžiriji ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.