Šport
19 ogledov

Gregorin: "Tretje mesto nagrada za dolgoletno delo"

henkel domračeva gregorin holmenkollen EPA
Slovenska biatlonka Teja Gregorin je na tekmi na Hollmenkollnu 5. februarja osvojila tretje mesto, kar so bile njene prve stopničke v svetovnem pokalu. Doslej je bila 31-letna slovenska biatlonka boljša le s srebrno kolajno s svetovnega prvenstva v Pjeongčangu pred tremi leti.

Omenjeni dosežek je lepa popotnica pred bližnjim svetovnim prvenstvom, ki ga bo med 1. in 11. marcem gostil nemški Ruhpolding. "To je nagrada za dolgoletno delo. Poplačan trud za desetletno delo v biatlonu in pred tem na tekaških smučeh. Res sem bila presrečna, ko se mi je uspelo zavihteti na zmagovalni oder. Stopničke niso prišle same k meni, ampak sem si jih morala priboriti. Upam, da mi zdaj ne bo treba čakati naslednjih 200 tekem na nove," je ob tem na novinarski konferenci dejala Teja Gregorin.

"Na tej tekmi sem si po zadnjem strelu dejala, da če me slučajno Darja Domračeva ulovi, jo moram na vsak način 'prijeti' in teči skupaj z njo. V tem primeru mi dobra uvrstitev ne bo ušla," je o taktiki na tekmi še dejala Gregorinova. V tej sezoni namreč tri biatlonke močno odstopajo od ostalih, Nemka Magdalena Neuner, Finka Kaisa Mäkäräinen in Belorusinja Darja Domračeva so namreč hitre tudi, ko kakšna tarča ostane nepokrita. "Že vso sezono pravim, da Teja spada v prvo deseterico, a je res, da so stopničke velikokrat nedosegljive," je o uspehu Gregorinove dejal selektor Uroš Velepec.

Gregorinovi je vodstvo biatlonske zveze Slovenije pripravilo manjšo pogostitev s torto in nazdravilo s šampanjcem, skupaj s trenerjem Velepcem pa Gregorinova ni skrivala apetitov po novih dobrih rezultatih. "To tretje mesto sem doživljal približno tako, kot če tri leta nagovarjaš punco, da bi šla s tabo v kino, in potem le privoli. Res sem bil presrečen, tudi solzav. Dejal sem ji, da bo morala sama po stopničke, in očitno je potrebovala nekaj slabših rezultatov, da se je dokončno sprostila in posegla tudi na zmagovalni oder," je povedal Velepec.

Slednji je s svojimi mislimi že usmerjen na bližnje svetovno prvenstvo, kjer veliko pričakuje tudi od moške reprezentance, predvsem Jakova Faka in Klemna Bauerja. "Res je ta novinarska konferenca namenjena Teji, a naj povem še nekaj besed o fantih. Tudi oni so blizu stopničk, predvsem Jakov Fak, ki je tekaško stabilen, vemo pa, da zna dobro tudi streljati. Vseskozi je v deseterici in tudi on bo slej ko prej na zmagovalnem odru. Obema fantoma proga v Ruhpoldingu ustreza, pričakovanja so visoka," je še dejal Velepec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.