Šport
0 ogledov

Gregorinova 16., ostali slabo

Gregorinova je s 24. napredovala na 16. mesto. (Foto: Nordic Focus) Žurnal24 main
V Hochfilznu sta bili na sporedu zasledovalni tekmi. Zmagala sta Helena Jonsson in Emil Hegle Svendsen. Teja Gregorin je bila 16., ostali naši, vključno z Janezom Maričem, so razočarali.

Gregorinova 16.
Petindvajsetletna Švedinja Helena Jonsson je zmagala na tekmi za svetovni pokal v biatlonu v avstrijskem Hochfilznu (34:09,1/1 zgrešen strel) in še povečala vodstvo v pokalu. Na 10 km zasledovalno je bila druga Rusinja Svetlana Slepcova (+31,7(2), tretja pa njena rojakinja Olga Zajceva (+36,0/2). Teja Gregorin je bila 16. (+1:59,1/3). Na 47. mestu je končala Andreja Mali (+6:45,2/7), mesto za njo (48.) pa Dijana Ravnikar (6:56,1/7).

Jonssonova je v tej zimi zmagala na dveh od štirih tekem ter bila še druga in četrta. Zato z 217 točkami prepričljivo vodi v pokalu pred rojakinjo Anno Carin Olofsson-Zidek (180). Slednja je po petkovi zmagi na sprintu zasledovalno tekmo začela prva, s petimi zgrešenimi streli pa je nazadovala na osmo mesto.

Oceno nastopov biatlonk je podal glavni trener Tomaš Koš: "Z nastopom Teje Gregorin sem zadovoljen, naredila je dober nastop. Nekaj mest je napredovala, še več pa bi jih ob vsaj enem zgrešenem strelu manj. Škoda, da sta Ravnikarjeva in Malijeva zgrešili preveč strelov leže. Nekoliko so se razmere na strelišču spremenile po nastrelitvi, morda na to nismo dovolj natančno odreagirali. Tako se tekma za Dijano in Andrejo ni začela dobro in potem sta se trudili do konca tekme. Sedaj se bomo osredotočili na jutrišnjo preizkušnjo štafet."

Slovenci slabi
Norvežan Emil Hegle Svendsen (34:36,7/1) je zmagovalec zasledovalne biatlonske tekme na 12,5 km za točke svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu. Za vodilnim v skupnem seštevku sta se uvrstila Avstrijec Simon Eder (+0:01,6/1) in Norvežan Ole Einar Bjoerndalen (+0:03,1/3). Od Slovencev je bil najboljši Vasja Rupnik na 47. mestu (+3:52,9/5). Janez Marič je zasedel 58. mesto (+5:55,3/8), Peter Dokl pa ni končal današnje preizkušnje.

"Z nastopom Vasje Rupnika smo zadovoljni. Zanj je 48. mesto realna uvrstitev, seveda pa to ni dober rezultat. Že uvrstitev na to tekmo je velik uspeh, saj je včeraj nastopilo preko 140 tekmovalcev. Z Janezom Maričem smo bili dogovorjeni, da naredi trening tekmo. Ob dobrem nastopu bi mu lahko uspel preboj med dobitnike točk. Včeraj sva mu s Tomašem Kosom nekoliko poenostavila kopito, ki ga je danes preizkusil. Po tekmi je dejal, da mu je v leže odlično odgovarjalo. Naredil je nekaj napak, ker na tekmo ni šel tako kot bi moral, zaradi česar se zgodijo tudi nepotrebne napake. Peter Dokl pa je že na prvem streljanju zgrešil trikrat, nakar smo mu dejali, naj strelišče obišče še dvakrat nato pa odstopi. Jutri bo namreč nastopil v prvi predaji štafete in se ne bi bilo smiselno boriti za npr. 58. mesto," jerazplet komentiral glavni trener Uroš Velepec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.