Šport
38 ogledov

Gregorinova do 12., Fak do 24. mesta

Teja Gregorin Saša Despot
Trikratna olimpijska prvakinja Belorusinja Darja Domračeva je zmagovalka tekme s skupinskim startom v nemškem Ruhpoldingu.

Za Darjo Domračevo je kot druga ciljno črto prečkala Nemka Franziska Preuss (+ 16,5/2), tretja pa je bila Čehinja Veronika Vitkova (22,9/3), ki je dobila troboj zasledovalk.

Edina slovenska predstavnica Teja Gregorin je z 12. mestom (+ 55,9/1) osvojila svojo najboljšo uvrstitev v tej sezoni v skupinskem startu. Še boljšo uvrstitev je Gregorinova pustila v smučini, saj je zgrešila le eno tarčo na zadnjem streljanju, a tekaško nikakor ni uspela nadgraditi dobrega streljanja. Še najboljša je bila v zadnjem krogu, kjer je s 15. napredovala na 12. mesto.

"V bistvu sem vesela tega 12. mesta, ker je narejen nek napredek glede na Oberhof. Strelska forma je trenutno zelo dobra in upam, da ostane takšna do Antholza. Tekaško mi še manjka svežine in energije, tukaj še moram napredovati. Težko je teči, če gredo punce mimo tebe in jih ne moreš ujeti. Pet sekund na krog mi manjka, a upam, da bom do Antholza naredila korak naprej in da bo potem v skupini lažje teči. S to formo je na vseh tekmah enako, vedno daš od sebe kolikor si v tistem trenutku pač sposoben," je po tekmi dejala Gregorinova.

V stoje dvakrat mimo tarče

S tekmo s skupinskim startom so v Ruhpoldingu opravili tudi biatlonci. Zmagal je Nemec Simon Schempp, ki je ob popolnem strelskem izkupičku za 15-kilometrsko progo potreboval 35:42,8 minute. Na stopničke sta se po silovitem finišu vodilnih uvrstila še Francoz Quentin Fillon Maillet in Čeh Michal Šlesinger.

Edini slovenski predstavnik Jakov Fak, ki je moral dvakrat v kazenski krog, je zaostal 1:36,3 minute in bil 24. Pred tem je bil Fak v prvi polovici tekme v boju za najvišja mesta, začasno celo vodil, a je na zadnjih dveh streljanjih zgrešil po enkrat in nazadoval.

Za slabšo uvrstitev in tudi nervozo pri streljanju je bil kriv tudi padec v tretjem krogu, ko je Fak odtrgal tudi vez na smučki in dobil rezervno smučko od češkega tekmeca Ondreja Moravca. Slovenski tekmovalec je moral smučko nato seveda še enkrat zamenjati.

"Zgodilo se je, kar se ne bi smelo. Po padcu sem iskal smučke, potem menjal smučke in tako se je izgubilo veliko časa. Bila je velika hitrost in zelo agresivno sem pritisnil na smučko, tako da je počilo okovje. Ne znam točno povedati, kaj se je zgodilo. Zdi se mi, da sem stopil na spodnjo nogo in ko se enkrat spodmakne, je ne moreš več ujeti. Na tem mestu je bila ledena plošča, ki se sploh ni videla, ker je bila iste barve kot ostala podlaga. Na koncu, glede na vse, sploh ni bilo tako slabo. Sam sem potem iz kroga v krog kar pretiraval, da bi pridobil mesta nazaj. Teči z eno tekmovalno in eno rezervno smučko, ki verjetno ni dobra niti za trening, je zelo težko. Telo se začne utrujati, saj v eno smer gre, v drugo pa zavira in vse se podre," je po tekmi dejal Fak in dodal: "Škoda za to, saj se zavedam kam sodim. Ni me strah za prihodnost, a škoda je vseh teh priložnosti. Včeraj nisem imel največ sreče z materialom, danes pa je prišlo do tega padca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.