Šport
13 ogledov

Gregorinova in Bauer državna prvaka

klemen bauer Slovenia biathlon team
Teja Gregorin v ženski in Klemen Bauer v moški konkurenci sta postala biatlonska državna prvaka na tekmi s skupinskim startom na Pokljuki. Članica ŠD Nika Ihan je na 12,5-kilometrski progi za 7,4 sekunde prehitela Andrejo Mali, Bauer (SK Ihan) pa je po 15 kilometrih za seboj pustil Janeza Mariča (Grad Bled, +38,9) in Jakova Faka (Pokljuka, +42,4).

Precej močnejšo konkurenco je imel Ihanec, ki si je odločilno prednost zagotovil šele po zadnjem strelskem postanku, ko je zadel vse tarče (0, 2, 1, 0), vendar sta mu na progi še vedno dihala za ovratnik reprezentančna kolega Janez Marič in Jakov Fak, ki sta osvojila drugo (1, 0, 1, 2) in tretje mesto. Čeprav je mladi Simon Kočevar (Kovinoplastika Lož) še po zadnjem streljanju stoje (0, 0, 1, 0) zapuščal strelišče kot tretji, je moral priznati tekaško premoč izkušenejšima kolegoma, a si je izboril vozovnico za naslednje tekme svetovnega pokala, ki sledijo po novoletnih praznikih v Oberhofu.

"Prizadeval sem si predvsem za čim manj zgrešenih tarč in mislim, da sem danes po tistih neposrečenih nastopih na svetovnem pokalu pokazal, da tisto ni bil realen odsev treningov in priprav preko celega leta. Tako kot sem streljal na današnji tekmi, ponavadi streljam tudi na treningih in čas je že, da to čim večkrat ponovim tudi na tekmah najvišje ravni," je bil prvi komentar Klemna Bauerja. "Po zadnji tekmi v Hochfilznu, ki je bila zame prava nočna mora, sem poskušal čim bolj odklopiti glavo, vzel sem si čas za razmislek, naredil tri zelo kakovostne treninge in v tednu po novem letu pričakujem, da se forma še nekoliko vzpne. S takšnimi predstavami, kot je bila danes, pa si lahko obetam tudi zelo solidne nastope na svetovnem pokalu," je strnil pričakovanja novi državni prvak v moški konkurenci.

V precej bolj okrnjeni ženski konkurenci si je Teja Gregorin kljub stoodsotnemu strelskemu izkupičku Andreje Mali in trem obiskom kazenskega kroga (1, 0, 1, 1) zagotovila prvi letošnji naslov. Malijevi je še po zadnjem streljanju (0, 0, 0, 0) kazalo na zmago, vendar je Gregorinova prikazala premoč na zadnjih 2,5 kilometra proge. Ti dve tekmovalki sta sicer tudi edini dokončali tekmo članic.

"Po tednu odmora še ne morem biti povsem zadovoljna in tudi pričakovati še ni bilo možno velikega preskoka na ravni forme. Imela sem enakomeren in dokaj visok tekaški tempo preko cele tekme in v naslednjih dneh nadaljujem normalne treninge, saj se lahko pripravljenost le še dvigne do prvih tekem v Oberhofu. Za streljanje sem kar malo razočarana, ker sem zgrešila vse zadnje, pete tarče, kar je že bila moja težava. Na začetku sezone so bili moji cilji zelo visoki, v tem trenutku pa bom morala biti zadovoljna tudi z uvrstitvami med petnajsterico na tekmah svetovnega pokala. Počasi pa se mora tudi to dvigniti in bo treba stopnjevati uvrstitve," so obeti Gregorinove za nadaljevanje sezone.

Biatlonci bodo do konca leta trenirali na Pokljuki, preživeli novoletne praznike doma, nato pa se že 2. januarja odpravili v nemški Oberhof, kjer jih bodo pričakale štafetne in sprinterske tekme ter prve tekme sezone s skupinskim startom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.