Šport
2 ogledov

Gregorinova po bolezni spet med najboljšimi

Kaisa Varis je dobila dosmrtno kazen, Rottman pa dveletno prepoved nastopanja. Žurnal24 main
Ženska sprinterska tekma je postregla z razveseljivo novico za slovenski biatlonski tabor. Dijana Ravnikar Grudiček je osvojila 14., Teja Gregorin pa 17. mesto.
 

Ruhpolding, sprint 7,5 km (Ž)

1. K. Varis (FIN) 20:55,2 (0)
2. S. Slepcova (RUS) +8,2 (0)
3. H. Jonsson (ŠVE) +27,8 (0)
14. D. Ravnikar Grudiček (SLO) +59,4 (1)
17. T. Gregorin (SLO) +1:02,6 (1)

Ženska sprinterska tekma v Ruhpoldingu je postregla z razveseljivo novico za slovenski biatlonski tabor. Po tednu zdravstvenih težav, ki so jemale davek med tekmovalci in tekmovalkami, je Dijana Ravnikar Grudiček osvojila 14., Teja Gregorin pa 17. mesto. Čeprav je letos najbolje uvrščena Slovenka Gregorinova  (trenutno je 14. v skupni razvrstitvi svetovnega pokala), je tokrat najboljši nastop uspel Dijani Ravnikar Grudiček. S štirinajstim mestom je izenačila svoj tretji najboljši rezultat kariere, še posebno razveseljivo pa je bilo njeno izjemno hitro streljanje z le enim zgrešenim strelom stoje.


Vse tri Slovenke (z leve: Lili Drčar, Teja Gregorin in Dijana Ravnikar Grudiček) so bile po tekmi zadovoljne. © Arhiv reprezentance

 
"To je moja najboljša tekma v sezoni in zadovoljna sem tako s tekom kot s streljanjem. Pred tekmo nisem bila preveč razpoložena, vendar sem si rekla, da moram pač nastopiti najbolje kot znam. Ruhpolding mi sicer ne leži, vendar sem tokrat nastopila uspešno . Predvsem si želim ohraniti to pripravljenost do svetovnega prvenstva," je po prihodu v cilj povedala tokrat najboljša slovenska biatlonka. Svojega rezultata je bila vesela tudi Gregorinova: "V drugem krogu me je malo stisnilo in sem težko tekla, v zadnjih dveh kilometrih pa sem spet lahko normalno funkcionirala. Proga se mi je zdela še težja kot v štafeti, vendar je to še vedno posledica telesne izčrpanosti po bolezni. Tokrat se vsaj po naporu počutim dobro in me ne obhaja slabost kot po štafetnem nastopu. Z eno zgrešeno tarčo in takšnim tekom sem se lahko uvrstila med prvih dvajset, kar je glede na okoliščine kar v redu. Tudi v zasledovalni tekmi si želim čim bolje ustreliti, ker je to tukaj zelo pomembno. Poleg tega imam vmes še en dan za izboljšanje svojega počutja."

Andreja Mali , ki je sicer tudi imela pravico do nastopa, po dogovoru s trenerjem Tomašem Kosom ni nastopila, razlog pa je bilo slabo počutje in občutek izčrpanosti, nastopila pa je mladinka Lili Drčar . Tekmo v konkurenci 91 tekmovalk je končala z zaostankom petih minut in dvema zgrešenima streloma na 87. mestu, svoj krstni nastop v biatlonski smetani pa komentirala z naslednjimi besedami: "Mislim, da sem svoj prvi samostojni nastop kar dostojno opravila. Žal mi glava ni dopustila, da bi tudi na drugem streljanju zadela 'ničlo'. Zadnji strel mi je čisto ušel, proti koncu pa so mi na progi pošle tudi moči."

Sicer pa je prvič v karieri senzacionalno slavila nekdanja smučarska tekačica Kaisa Varis . Finka je z brezhibnim streljanjem in hitrim tekom pustila za seboj vse favorizirane tekmice, sedem kilometrov in pol dolgo progo pa je brez zgrešenega strela pretekla v nekaj manj kot 21 minutah. Le osem sekund več je za progo potrebovala Rusinja Svetlana Slepcova , Švedinja Helena Jonsson pa je na tretjem zaostala za 27 sekund – nobena od njiju, tako kot Finka, ni zgrešila tarče.

V nedeljo bo v Ruhpoldingu zasledovalna preizkušnja na 10 km, tekma pa se bo začela ob 13.15.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.