Šport
27 ogledov

Gregorinova sedma v Östersundu

Teja Gregorin je že na začetku sezone v obetavni formi. (Foto: SloveniaBiathlonT Žurnal24 main
Na biatlonski tekmi svetovnega pokala na 7,5 kilometra se je najbolj izkazala Teja Gregorin, ki je zasedla sedmo mesto. Andreja Mali je bila 12., Tadeja Brankovič Likozar pa 45. Slavila je Finka Kaisa Mäkäräinen.

Biatlonka Teja Gregorin je na uvodni sprinterski preizkušnji svetovnega pokala v švedskem Östersundu na 7,5 kilometra zasedla sedmo mesto, uspeh slovenske ekipe je dopolnila Andreja Mali na 12. mestu. Zmagala je Finka Kaisa Mäkäräinen, ki je vpisala svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Tretja slovenska predstavnica Tadeja Brankovič Likozar je bila 45.

"S sedmim mestom niti nismo najbolj zadovoljni, nastop ni bil optimalen, kljub temu nam daje upanje, da bo Teja, ko se bo enkrat vse 'poklopilo', dosegla tudi stopničke, ki si jih tako želi in za katere je zrela ter več kot sposobna. Dobro tekaško formo je potrdila tudi Malijeva in se je z optimalnim streljanjem vrnila med najboljše. Žal mi je za Tadejo, ki je z nenatančnim streljanjem zapravila uvrstitev med najboljše. Na koncu je po treh tekmah splošna ocena dobra. Prepričan sem, da ne bo šlo vselej tako gladko kot zdaj, ampak za zdaj vse deluje kot namazano, servis opravlja svoje delo odlično, fizioterapevt skupaj z zdravnikom rešujeta vse težave z majhnimi ozeblinami in upajmo, da bo tako čim dlje časa. Na Švedskem nismo imeli prevelikih pričakovanj, zato smo še toliko bolj zadovoljni, ker smo vsem pokazali, da smo se dobro pripravili na začetek sezone, na domači tekmi svetovnega pokala sredi decembra na Pokljuki pa pričakujemo en korak naprej," je dejal glavni trener biatlonske reprezentance Uroš Velepec, zadolžen za moški del ekipe in Gregorinovo.

Östersund, sprint na 7,5 km (Ž):

 1. K. Mäkäräinen (Fin) 22:42,1/0
 2. M. Gössner (Nem) + 0:18,7/0
 3. D. Domračeva (Blr) + 0:47,1/1
...
 7. T. Gregorin (Slo) + 1:08,8/1
 ...
12. A. Mali (Slo) + 1:23,2/0
45. T. Brankovič Likozar (Slo) + 2:50,1/3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.