Šport
30 ogledov

Gregorinova v Oslu kar na stopničke!

Teja Gregorin
1/3
EPA
Najboljša slovenska biatlonka Teja Gregorin je v Oslu na 12,5 kilometrski preizkušnji s skupinskim startom z odličnim streljanjem zaostala le za Nemko Andreo Henkel in Belorusinjo Darjo Domračevo in s tretjim mestom osvojila prve stopničke v sezoni in drugi izid v karieri.

Teji Gregorin se je na 12,5 kilometrski preizkušnji s skupinskim startom posrečil odličen strelski nastop, zadela je vse tarče, ki ji je zagotovil tretje mesto in prve stopničke v sezoni. V samem zaključku tekme s ciljem v slovitem Holmenkollnu jo je v boju za drugo mesto ugnala odlična Belorusinja Darja Domračeva, ki je na strelišču grešila kar štirikrat, a vse nadomestila s hitrim tekom. Zmagala je dvakratna olimpijska prvakinja iz leta 2002 Nemka Andrea Henkel, ki je zgrešila en strel. Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Nemka Magdalena Neuner ni nastopila. V skupnem seštevku ima pred Domračevo 21 točk prednosti.

"To je zame veliko presenečenje, saj sezona do zdaj ni bila najboljša. Nisem pričakovala tako dobrega rezultata, a tokrat sem odlično streljala in to mi je prineslo stopničke," je po tekmi dejala Teja: "Ta rezultat je zelo pomemben predvsem za mlade slovenske biatlonce. To bo pozitivno vplivalo na njihovo motivacijo."

"Toliko let je čakala na te stopničke, da je to tudi posebno veselje za celotno ekipo. Obenem pa je to dokaz, da je treba vztrajati, še posebej v njenem primeru, ko je bila že tolikokrat zares blizu vrha. Po slabšem nastopu v sprintu pred dvema dnevoma sva se pogovarjala in sem ji dejal, da uspeh vedno pride takrat, ko ga najmanj pričakuješ. Na začetku sezone je bila pod pritiskom in v takšnem stanju se težko tekmuje, danes pa se je vse 'poklopilo' - perfektno streljanje, dobra tekaška predstava, ki se še izboljšuje, in dosežek je več kot zaslužen. Res enkratna spodbuda zanjo tako rekoč pred vrhuncem sezone," je tekmo ocenil trener Uroš Velepec.

12,5 km, skupinski start (Ž), izidi
1. A. Henkel (NEM) 38:01,2/1
2. D. Domračeva (BLR) + 26,6/4
3. T. Gregorin (SLO) 27,2/0
4. H. Ekholm (ŠVE) 31,3/1
5. M. Laure Brunet (FRA) 40,7/0

Skupno (po 17. tekmi od 26):
1. M. Neuner (NEM) 816
2. D. Domračeva (BLR) 795
3. T. Berger (NOR) 681
4. K. Makarainen (FIN) 679
5. O. Zajceva (RUS) 672
...
13. T. Gregorin (SLO) 356
52. A. Mali (SLO) 65

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.