Šport
21 ogledov

Gretzky tudi v pokoju ruši rekorde

wayne gretzky EPA
Zbirateljska sličica legendarnega Wayna Gretzkyja je na dražbi dosegla rekordno ceno v višini 465.000 ameriških dolarjev.

V dolgi karieri je eden najboljših hokejistov vseh časov na svetu Wayne Gretzky postavil veliko rekordov in prestavljal mejnike. Zdaj je posredno poskrbel še za enega - sličica za zbirateljski album iz prvih let njegove kariere je na dražbi v ZDA dosegla rekordno ceno 465.000 dolarjev.

Gre za zbirateljsko sličico Gretzkyja iz njegove prve sezone v ligi NHL 1979/80, na kateri je kot novinec v dresu ekipe Edmonton Oilers. Na dražbi v Atlantic Cityju je anonimni ljubitelj takšnih športnih spominkov zanjo ponudil kar 465.000 dolarjev oziroma 420.000 evrov.

Kot poročajo ameriški mediji, je ista sličica lastnike menjala že pred petimi leti, le da takrat za precej manj denarja. Kartico, ki je za svojo starost v zelo dobrem stanju, so namreč leta 2011 prodali za 94.000 dolarjev. Z izkupičkom na zadnji dražbi pa so bili zadovoljni tudi pri dražbeni hiši Goldin Auctions, ki je organizirala prireditev v Atlantic Cityju.

"Končno je prepoznana prava vrednost ene najbolj vznemirljivih hokejskih zbirateljskih sličic na planetu. Ta sličica predstavlja šport v njegovem bistvu, je pa verjetno zbirateljska sličica z največjo vrednostjo na svetu," so pri podjetju Goldin Auctions opisali, zakaj je Gretzkyjeva sličica vredna skoraj pol milijona dolarjev.

Na dražbi je nove lastnike našlo še nekaj športnih artiklov zgodovinske vrednosti. Dres ekipe Chicago Bulls košarkarja Michaela Jordana s polfinalne tekme končnice leta 1998 so prodali za 168.000 dolarjev, še več pa je bil ljubitelj športa pripravljen odšteti za zadnjo pogodbo, ki jo je v karieri podpisal legendarni igralec baseballa Babe Ruth. Dokument iz leta 1935 je lastnika zamenjal za 360.000 dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.