Šport
46 ogledov

Grizliji so se mučili s skromno Philadelphio

memphis grizzlies EPA
Slovenski košarkar Beno Udrih je v noči na nedeljo s svojo ekipo Memphis Grizzlies gostoval pri Philadelphii 76ers in po podaljšku zmagal s 120:115. Udrih je v 20 minutah dosegel pet točk in štiri podaje. S 36 točkami je bil prvi strelec ekipe Mike Conley, pri Philadelphii jih je Robert Covington dosegel 24.

Memphis je za zmago v gosteh potreboval dodatne minute. Tekmo je v podaljšek z metom za tri točke prevesil Mike Conley in ob tem vknjižil tudi rekord kariere v obliki 36 točk. "Imel sem dober pregled nad tekmo in izkoristil ponujene priložnosti," je po tekmi dejal Conley. Blestel je predvsem v zadnji četrtini, ko je Memphis nadoknadil zaostanek 18 točk. Conley je zadel kar pet trojk, ob tem pa imel še devet podaj. S 24 točkami in 11 ujetimi žogami je bil uspešen tudi Zach Randolph.

Philadelphia se zadnje čase na domačem parketu ne znajde najboljše, spet se je morala sprijazniti s porazom. Zaenkrat v NBA ostajajo edina ekipa, ki v domači dvorani v tej sezoni še ni okusila slasti zmage, njihov izkupiček na domačih tleh je 0-12. Michael Carter-Williams je sicer na tekmi dosegel trojnega dvojčka, a ni imel prav veliko točk. Na koncu je v statistiko vnesel 16 točk, 11 podaj in 11 ujetih žog.

"Mike Conley mi je le dejal, 'hej, sploh nisem utrujen. Hočem zmagati, pusti me igrati. Naredil bom vse kar je potrebno,' zato sem ga pustil v tekmi. Za nami sta težki dve tekmi in vesel sem pozitivnega izkupička," je po tekmi dejal trener Memphisa David Joerger

Liga NBA, izidi:

Dallas Mavericks : Golden State Warriors 98:105
New Orleans Hornets : New Jersey Nets 87:114
Indiana Pacers : Portland Trail Blazers 85:95
Orlando Magic : Atlanta Hawks 100:99
Milwaukee Bucks : Los Angeles Clippers 111:106
Philadelphia 76ers : Memphis Grizzlies 115:120*
Houston Rockets : Denver Nuggets 108:96
Sacramento Kings : Detroit Pistons 90:95

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.