Šport
12 ogledov

Grki proti Špancem za biti ali ne biti

Poeta Sloukas Grčija Italija EuroBasket Koper Bonifika EPA
Edina reprezentanca v novoustanovljeni skupini F, ki v drugi krog EuroBasketa ni prenesla nobene zmage, je Grčija. Danes jo čaka prvi dvoboj drugega kroga proti Španiji (17.45).

"Vemo, da Španci sodijo med favorite evropskega prvenstva, kljub temu da so v Slovenijo prišli brez nekaterih največjih zvezdnikov. Po mojem mnenju so zaenkrat prikazali najboljšo košarko na turnirju," je poln hvale na račun španske igre grški krilni center Kostas Kaimakoglou.

Nujno potrebujejo zmago

Grki so prvi del v Kopru zaključili na tretjem mestu v skupini, zato si v drugem delu tekmovanja ne smejo privoščiti nobenega spodrsljaja. "Španska obramba je zelo čvrsta. Vedno težko igramo proti njim, vendar tokrat nujno potrebujemo zmago, zato se moramo maksimalno pripraviti."

Grkov ne gre odpisati

V španskem taboru nadaljevanje tekmovanja pričakujejo veliko bolj sproščeno, krilni košarkar Fernando San Emeterio pa obljublja zavzeto igro proti Grkom: "So edina reprezentanca, ki nima še zmage v tej skupini. Grki so bili pred prvenstvom eni izmed favoritov, kljub slabšim igram pa jih ne smemo odpisati, saj so vedno zelo nevarni. Spanoulis je zelo nevaren strelec, celotno moštvo pa ima zmagovalni karakter."

"Gre za odlično moštvo, ki ga moramo obvezno premagati. Od prve sekunde naprej bomo morali zavihati rokave," je zaključil španski reprezentant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.