Šport
10 ogledov

Grönholm po sezoni v pokoj

Marcus Grönholm Žurnal24 main
Legendarni finski dirkač Marcus Grönholm bo dirkal le še do konca letošnje sezone.
Marcus Grönholm, trenutno vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, bo po koncu sezone končal kariero poklicnega reli dirkača. Finec je v karieri osvojil dva naslova svetovnega prvaka, športno pot pa bi rad sklenil s tretjim. "V dvajsetih letih mi je reli dal veliko. Vedno sem sanjal, da bi kariero končal na vrhu," je v petek za svojo uradno spletno stran povedal Grönholm, ki z ženo in tremi otroki živi na kmetiji na južnem Finskem. "Zdaj imam sijajno priložnost, da odidem na vrhuncu."

Voznik Forda ima trenutno deset točk prednosti pred drugouvrščenim Francozem Sebastienom Loebom, zadnjo dirko pa bo odpeljal decembra v Walesu. "Zaključek kariere ni nič dramatičnega. Želim ponuditi priložnost za uresničitev sna tudi mlajšim voznikom." Devetintridesetletni Grönholm je svojo kariero začel leta 1987, naslov svetovnega prvaka pa je osvojil v letih 2000 in 2002, ko je vozil za Peugeot.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.