Šport
3 ogledov

Grönholm se vrača na steze

Marcus Grönholm je zadnjo zmago na relijih za SP dosegel pred dvema letoma na No Žurnal24 main
Finski voznik relija Marcus Grönholm se vrača na steze. Po enoletnem premoru se bo dvakratni svetovni prvak usedel za volan subaru impreze in dirkal na Portugalskem.
 
 

To bo ena dirka in nič več. Po reliju na Portugalskem bom analiziral svojo vožnjo in se odločil, kako naprej.

Marcus Grönholm

 
Marcus Grönholm je povratek na dirke svetovnega prvenstva najavil na spletni strani tekmovanja. S sovoznikom Timom Rautiainenom bo dirkal v subaru imprezi, prvič pa bo za volan svojega novega avtomobila sedel aprila na testnih dirkah na Portugalskem. "Name se je obrnil Prodrive in mi ponudil priložnost, da dirkam na reliju po Portugalski. Po testiranju dirkalnika na Norveškem sem se odločil, da sprejmem izziv. Odločitev sem tako sprejel pred nekaj dnevi. Vem, da bo moj povratek spremljal ves svet. Vendar nisem neumen. Enostavno sem spet začutil tisto čudno harmonijo med volanom in kolesi," je dejal 41-letni Finec, ki je zadnjo dirko za SP odpeljal konec leta 2007 na reliju za Veliko Britanijo. S fordom je tedaj vodil večji del sezone, a na koncu je moral dvakratni svetovni prvak priznati premoč svojemu velikemu tekmecu, Francozu Sebastienu Loebu. "To bo ena dirka in nič več. Po reliju Portugalska bom analiziral svojo vožnjo in se odločil, kako naprej."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.