Šport
6 ogledov

Grönholm začel najhitreje

Marcus Grönholm je na dobri poti, da Sebastienu Loebu odvzame naslov svetovnega Žurnal24 main
Finec Marcus Grönholm je najbolje začel reli po Novi Zelandiji. Prvi dan je na 11. dirki za SP preživel tudi Andrej Jereb.

Vodilni v skupnem seštevku za naslov svetovnega prvaka si je v dirkalniku ford focus na prvi etapi po petih hitrostnih preizkušnjah privozil 13 sekund prednosti pred svetovnim prvakom, Francozom Sebastienom Loebom (citroën C4). Tretji je drugi Finec in voznik forda Mikko Hirvonen, ki pa zaostaja že 49,2 sekunde.

Na Novi Zelandiji nastopa tudi slovenski voznik Andrej Jereb, ki je s sovoznikom Miranom Kacinom po petih hitrostnih preizkušnjah v produkcijskem prvenstvu PWRC na 13. mestu. Za vodilnim Armindom Araujom zaostaja 4:22,8 minute.

Jereb se je veliko naučil
"Današnji dan je bil zelo pozitiven, saj sva se z Miranom marsičesa naučila. Videl sem, kako težko je priti na tovrsten makadamski reli in se spopasti z odličnimi, izkušenejšimi tekmeci. Na makadamu še nimam dovolj prevoženih kilometrov, da bi znal ujeti še boljši ritem in vedel, kje točno so meje stalnega drsenja skozi zavoje, obenem pa pogrešam še več zaupanja v obnašanje dirkalnika. Vse to je mogoče pridobiti le s prevoženimi reliji in izkušnjami, izkoristiti bo treba vsako priložnost in se postopoma bližati najboljšim. Pred nami sta še dva dneva in mislim, da z Miranom še nisva pokazala vsega," je po prvem dnevu z Nove Zelandije sporočil Jereb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.