Šport
23 ogledov

Grosova tik pod stopničkami

Natalija Gros (na sliki) in Klemen Bečan sta prišla do srebra, Mina Markovič pa EPA
Slovenska športna plezalka Natalija Gros je v angleškem Sheffieldu osvojila četrto mesto na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju.
Po polfinalu sem vodila, plezala sem res odlično, vse balvane sem splezala v prvem poskusu, nato pa sem v finalu splezala samo dva od štirih, kar je zadostovalo za četrto mesto. Prve tri so splezale vse bolderje, tako da sem imela kar precej zaostanka za njimi ..., ampak vseeno moram reči, da sem s svojim plezanjem bila zadovoljna. So bili pa apetiti malo višji, ker si že celo sezono želim teh stopničk in jih nestrpno pričakujem.
Natalija Gros

Edina slovenska finalistka je pristala tik pod stopničkami na nehvaležnem mestu, ki pa je vseeno njen najboljši dosežek v letošnji bolderaški sezoni. V polfinale sta se poleg Natalije Gros uvrstila še Klemen Bečan in Mina Markovič. Bečan je bil osmi, Markovičeva pa 13., še en slovenski predstavnik Jernej Kruder je z nastopom končal že v kvalifikacijah na 27. mestu.

Grosova si je vstopnico med 20 polfinalistk priborila s komaj 16. mestom kvalifikacij. V polfinalu je nato zablestela in pokazala eno najboljših predstav, vendar pa vodstva v finalu, kamor se je uvrstilo najboljših šest, ni ubranila.

Najvišje uvrščena Slovenka v seštevku balvanskega pokala letos še ni stopila na zmagovalni oder, tako da še vedno ostaja lačna zmage oziroma vsaj stopničk. Iz Sheffielda pa vseeno odhaja z najboljšim rezultatom sezone, v kateri se je dvakrat uvrstila v finale. V nizozemskem Eindhovnu je zasedla peto mesto. Lansko bolderaško sezono je sicer kot najboljša slovenska predstavnica končala na skupnem tretjem mestu.

Najboljša slovenska bolderašica Grosova ima le še eno možnost za popravni izpit oziroma osvojiti tako želene stopničke v balvanskem pokalu, na zaključku balvanske sezone, ki bo v Münchnu 30. in 31. julija.

Čez dober teden, 12. julija, se bo odprla sezona težavnostnega plezanja, s prvo tekmo za svetovni pokal v Chamonixu v Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.