Šport
14 ogledov

Grozil, da bo tekmeca na gobec

Prijazni možakar je izgubil potrpljenje. (Foto: upholdem.com) Žurnal24 main
Greg Raymer, običajno eden najbolj mirnih in prijaznih pokerašev, je tokrat izgubil živce.

Pomemben del vsakega turnirja, naj gre za minimalni domači obračun med dvema sorodnikoma ali pa obračun za naslov svetovnega prvaka, sta sama igra ter interakcija med igralcema. A če je sama igra lahko na trenutke celo dolgočasna, je navadno na drugem področju tega veliko manj, saj je poker poln stresnih situacij in ljudi, ki vas poskušajo potisniti čez rob razuma, zato ni prav nič neobičajnega, če sem ali tja kateremu od tekmovalcev "poči film".

Prav to se je prejšnji teden zgodilo tudi na glavnem turnirju v Monte Carlu, kjer je na presenečenje vseh izgubil živce eden najbolj potrpežljivih in prijaznih članov naše skupnosti – Greg "fossilman" Raymer.

Raymer, ki je leta 2004 zmagal na glavnem turnirju WSOP, je vso svojo 18-letno pokeraško kariero veljal za enega najbolj mirnih in hladnih igralcev, ki ga za mizo praktično nič ne vrže iz tira, niti "gobezdanje" Mika Matusowa. Tokrat pa je vendarle pokazal, da je tudi on krvav pod kožo, saj je na žalitve ukrajinskega nasprotnika Sergeja Baranowa odgovoril s svojo grožnjo.

Ukrajinec pa si je očitno člana PokerStarsove ekipe profesionalcev tokrat posebej vzel na piko in se že kmalu odločil, da mu bo zagrenil življenje, saj je z žaljenjem in neprimernimi komentarji začel kmalu po njunem prvem odigranem dvoboju. Čeprav ga je Američan večkrat prosil, naj preneha s svojim početjem, pa nasprotnik tega ni storil in je z žaljenjem nadaljeval, vse dokler Raymerju niso popustili živci in je v navalu besa Ukrajincu zagrozil, da ga bo udaril na gobec.

To seveda ni ušlo ušesom nadzornikov, ki so Američana kaznovali z enim krogom neigranja, oba igralca pa sta se kasneje o svojem ravnanju tudi pogovorila, se drug drugemu opravičila in nato nadaljevala igro v veliko bolj civiliziranem slogu.

Očitno pa je vsa zadeva oba igralca le zamotila in odvrnila njuno pozornost od same igre, kar se je pokazalo kasneje, saj sta oba izpadla veliko pred koncem turnirja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.