Šport
109 ogledov

"Grozila sta, da naju bosta ubila"

Tatjana Mirković Jelača Facebook
Srbska atletinja Tatjana Mirković Jelača je na cestninski postaji v bližini Beograda doživela grozljivo izkušnjo.

Evropska podprvakinja iz Züricha (2014) Tatjana Mirković Jelača je namesto slavlja po zmagi na tekmi državnega prvenstva doživela pravo nočno moro.

Srbkinja se je vračala iz Kruševca, ko sta avtomobil, ki ga je vozil njen soprog, napadla dva moška. Šlo naj bi za člana atletskega kluba Partizan in njegovega očeta, ki sta besno udrihala po avtomobilu, uničila obe stranski ogledali in se z brcami znesla nad pločevino. Pri tem sta vpila na prestrašeni par.

Atletinja se je vseskozi bala za svoje življenje, njen mož pa je iz žepa potegnil telefon in posnel dokazno gradivo. Vse skupaj je trajalo nekaj minut.

"Približevali smo se zapornici pri Vrčinu, ko je kar naenkrat začel nekdo brcati in razbijati po avtomobilu. Takoj sva se zaklenila in začela klicati policijo na drugi strani zapornice, ki pa naju ni slišala. Vpila sta, da naju bosta ubila. Nisem vedela, kdo sta, ko pa sem objavila posnetek na Facebooku, so mi sporočili, da gre za atleta Partizana in njegovega očeta," je za srbske medije dejala pretresena Mirkovićeva.

Tatjana Mirković Jelača | Avtor: Facebook Facebook
Razlog za napad ni znan, domnevno naj bi ga sprožil incident na cesti. "Ne vem, ali sta me prepoznala. Zagotovo sta videla kopja. Očitno ju je zmotilo izsiljevanje, ampak sedela sem zraven in nisem videla, da bi komu zaprla pot. Napadla sta naju pred zapornico, kjer je bilo ogromno avtomobilov, ljudi, policistov. Kaj bi se zgodilo, če bi bilo to nekje na samem?" se je spraševala 26-letnica. "Ves čas sem se tresla. Mož je ostal zbran in ni izstopil iz avtomobila. Lahko bi ju povozil, a kaj bi imeli od tega? Ne upam si zamisliti, kaj bi bilo, če bi bil z nama najin sin. To bi bila travma za celo življenje. Celo noč smo bili v šoku."

Srbkinja je posnetek incidenta delila na družabnih omrežjih in pripisala: "Pozvala bi vse športnike in prijatelje, naj bodo vzor drugim, naj ohranijo samonadzor in v takšnih situacijah pokličejo policijo. Ta dva sta pobegnila s kraja zločina, kjer sta nama stregla po življenju. Policija opravlja svoje delo. Stop nasilju!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.