Šport
25330 ogledov

Mlada športna zvezda zgrmela v smrt

luce douady Reševalni pas/Twitter
Plezalski svet je pretresla novica o grozoviti smrti komaj 16-letne mladinske svetovne prvakinje v balvanih.

Iz Francije prihaja tragična vest o smrti ene najperspektivnejših športnih plezalk na svetu Luce Douady.

Komaj 16-letna Francozinja je avgusta lani osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje v balvanih v italijanske Arcu, dva meseca kasneje pa se je okitila z bronastim odličjem v težavnostnem plezanju na članskem SP v Edinburghu, kjer je naslov svetovne prvakinje v tej disciplini osvojila Slovenka Lučka Rakovec. Ta je novico smrti francoske tekmice delila na družbenih omrežjih.

"Svet je izgubil izjemno in igrivo osebo, plezalski svet pa obetavno in odločno plezalko. Nikoli te ne bomo pozabili. Počivaj v miru," je zapisala slovenska športnica.

 | Avtor: Instagram Instagram

Douadyjeva je veljala za eno najobetavnejših športnih plezalk na svetu. V lanski sezoni si je prvič utrla pot na tekmo svetovnega pokala in v ameriškem Vailu debitirala s petim mestom. Udeležila se je tudi SP v japonskem Hačiodžiju, kjer je osvojila 20. mesto.

Francozinja se je smrtno ponesrečila v nedeljo, ko ji je nenadoma zdrsnilo na plezalskem sektorju med krajema Crolles in Saint-Pancrasse na jugovzhodu Francije.

Po poročanju francoskih medijev je plezala v družbi prijateljev, po zdrsu pa je zgrmela 150 metrov globoko. 

Novico je potrdila tudi francoska plezalna zveza, ki je izrekla sožalje družini in zapisala, da je izgubila velik športni talent.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.