Šport
3571 ogledov

Grozljivo: pretep na šolskem igrišču, ena oseba umrla

Pretep na šolskem igrišču Reševalni pas/Twitter
Iz Združenih držav Amerike prihaja grozljiva zgodba s šolskih igrišč. Zaradi domnevno rasističnih opazk so zapele pesti, za enega od staršev se je pretep končal tragično.

Nekateri starši športno udejstvovanje svojih otrok jemljejo preveč resno in zavzeto, na kar vrsto let opozarjajo tudi športni delavci v Sloveniji. Vzgoja dobrega športnika se začne pri starševski vzgoji in kakšna ne more biti zgled otrokom, so pokazali starši na enem od šolskih igrišč v Združenih državah Amerike.

Za nameček se je vse skupaj končalo tragično, s smrtno žrtvijo. In to pred očmi na desetine otrok. Oblasti tako zdaj preiskujejo, kaj je povzročilo smrt 60-letnika, ki je sodeloval v pretepu med gledalci na srednješolski košarkarski tekmi v Alburghu (Vermont). Šlo je za košarkarsko tekmo med srednješolskima ekipama Alburghom in St Albans. Policisti so okoli sedme ure zvečer bili obveščeni o masovnem pretepu, a se je pretep končal, še preden je policistom uspelo priti na "kraj zločina". Veliko število gledalcev je že zapustilo dvorano, poroča britanski The Guardian. Zdravniško pomoč pa je zahteval 60-letnik, ki je nato iz za zdaj še nepojasnjenih razlogov kasneje umrl v bolnišnici. 

Direktor šole Vermont Principals' Assocatian Jay Nichols je ob neljubem dogodku opozoril, da so srednje šole namenjene izobraževanju in naj bi služile v dobrobit študentom-športnikom. "Obiskovalcem, ki se ne znajo obnašati primerno, se lahko prepove udeležba na dogodkih, in se jih sooči s kazensko ovadbo," je še izpostavil. 

Komentarjev 2
  • Dragonja 19:04 03.februar 2023.

    Prej ali slej bo v ZDA izbruhnila socialna vojna.

  • Avatar Leon
    Leon 08:32 03.februar 2023.

    USA je že nekaj let na robu državljanske vojne ,ki jo vedno preusmerijo na zunanje sovražnike .