Šport
9 ogledov

Grugger bo noč preživel na intenzivni

Grugger smuk Kitzbühel
1/10
Žurnal24 main
Prireditelji prvega treninga smuka pred sobotno tekmo za svetovni pokal v Kitzbühlu so morali današnji trening prekiniti zaradi hudega padca avstrijskega reprezentanta Hansa Gruggerja.

Zdravstveno stanje avstrijskega alpskega smučarja Hansa Gruggerja, ki je padel na treningu smuka za svetovni pokal, je še vedno neznanka. Zdravniki so Gruggerja v Innsbrucku urgentno operirali zaradi poškodb možganov, kot pravijo v avstrijskem taboru, pa bo resnost poškodb znana šele v naslednjih 24 urah.

Kot so sporočili iz avstrijske smučarske zveze, se je operacija Gruggerja dobro izšla, končala pa se je ob 18.22. Gruggerja so nato premestili na intenzivno nego, kjer bo preživel noč iz srede na četrtek.

29-letnik je pri veliki hitrosti grdo padel po skoku na Mišnici in izgubil zavest. Smukača so s helikopterjem takoj odpeljali s slovitega Streifa. Po prvih informacijah iz Innsbrucka je utrpel pretres možganov in poškodbe prsnega koša.

Prireditelji so trening nemudoma prekinili za več kot pol ure.

Leta 2009 je trening smuka v Kitzbühlu zaznamoval brutalen padec Daniela Albrechta. Švicar je imel poškodbe pljuč in možganov ter bil v umetni komi, med rehabilitacijo pa se je moral začeti na novo učiti hoditi in govoriti. Še leto prej je tik pred ciljem grozljivo padel Američan Scott Macartney, ki je po čudežu okreval brez trajnih poškodb.
Med prevozom v bolnišnico se Grugger ni odzival, je dejal predstavnik smučarske zveze Markus Aigner in dodal, da je njegovo stanje zelo resno.

 

"Gruggerja operirajo naši najboljši nevrokirurgi. Operacija še poteka, zato vam ne morem dati nobenih drugih informacij. Več bo znano po koncu operacije," je dejal šef kirurškega oddelka Michael Blauth.

Po prekinitvi je prvi trening dobil Švicar Didier Cuche (2:01,12) pred Italijanom Christofom Innerhoferjem (+0,37) in Avstrijcem Georgom Streitbergerjem (+1,18). Med Slovenci je bil najhitrejši Andrej Šporn na 19. mestu (+3,22). Andrej Jerman je trening končal na 20. mestu (+3,28), Gašper Markič na 45. (+6,29), Andrej Križaj na 52. (+7,23) in Rok Perko (+7,24) na 53. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.