Šport
52 ogledov

Gruggerjevi zdravniki optimistični

Avstrijski smučar Hans Grugger, ki je minuli četrtek padel na treningu smuka v Kitzbühlu, po operaciji pa je na intenzivnem oddelku bolnišnice v Innsbrucku v umetni komi, ima dobre možnosti za ozdravitev.

Zdravniki so namreč po današnjem slikanju glave s CT-jem zadovoljni z njegovim okrevanjem, zdravstveno stanje je stabilno.

Iz avstrijske smučarske zveze so še sporočili, da so zdravniki precej optimistični, da bo 29-letnik, ki je poleg drugih poškodb ob padcu utrpel tudi hude poškodbe možganov, po več kot peturni urgentni operaciji uspešno okreval. A za zdaj še ostaja v umetni komi, iz katere ga zdravniki še ne bodo kmalu zbudili.

Kariero Gruggerja so sicer doslej močno zaznamovale poškodbe. Med letoma 1998 in 2009 si je kar štirikrat strgal kolenske vezi, leta 2005 pa si je izpahnil kolk. Kljub temu se lahko pohvali s štirimi zmagami – dvema smukaškima in dvema superveleslalomskima.

Grugger je sicer že tretji tekmovalec, ki se je v zadnjih štirih letih huje poškodoval na progi Streif, znani po svojih nevarnih grbinah, zavojih in skokih. Leta 2008 je Američan Scott Macartney utrpel možgansko poškodbo ob padcu pri zadnjem skoku, leta 2009 pa je imel v podobni nesreči hude poškodbe možganov in pljuč Švicar Daniel Albrecht. Oba sta okrevala in se vrnila na tekme svetovnega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.