Šport
24 ogledov

GSP si je poškodoval koleno

GSP ostaja na vrhu velterske kategorije. (Foto: UFC) Žurnal24 main
UFC-prvak v velterski kategoriji Georges St-Pierre (GSP) si je v nedeljo poškodoval koleno, tako da ga čez deset dni ne bomo videli na UFC 137, kjer bi moral braniti svoj pas proti Carlosu Conditu.

"Iz telovadnice sem se napotil k zdravniku. Zelo sem razočaran. Komaj čakam, da se vrnem. Hvala vsem za podporo, to mi veliko pomeni," je na svojem uradnem Facebook profilu zapisal Georges St-Pierre (GSP) (22 zmag - 2 poraza). Novico je na svojem Twitter profilu že potrdil tudi predsednik UFC Dana White, ki ni skrival ogorčenja: "Ravnokar sem priletel v New York. Kaj vedno ponavljam? Vsak dan se srečavam s slabimi stvarmi. GSP je odpovedal borbo zaradi poškodbe. Condit bo počakal, da prvak okreva. Predvidevamo, da naj bi bil pripravljen v nekaj mesecih, a je še prehitro za napoved," je zapisal White. Izzivalec Carlos Condit (27-5) ni skrival razočaranja, ko je izvedel za prvakovo poškodbo: "Oh, utihnite prosim. Zelo sem razočaran. Samo to lahko rečem."

"Poškodbo je utrpel na treningu v nedeljo v Montrealu. Gre za poškodbo kolateralnega ligamenta, ki ni strgan. Za okrevanje bo potreboval štiri do šest tednov," pa je za LA Times povedal lastnik UFC-ja Lorenzo Fertitta.

Poškodbo je za mmajunkie.com potrdil tudi trener GSP-ja Firas Zahabi. "St. Pierre je naredil sprawl, ko ga je sparing partner poskušal zrušiti. Potem ko se je umaknil, je poškodba postala očitna. Ko se je ohladil, sem vedel, da se ne bo mogel boriti. Videl sem veliko poškodb in vem, da po taki poškodbi potrebuješ vsaj dva do pet tednov mirovanja, da bi bila noga znova pripravljena za borbo," je dejal Zahabi in na vprašanje o povratku svojega varovanca odgovoril: "Ne želim, da se GSP prehitro vrne in da vse še poslabša. Želim, da je stoodstotno pripravljen ter da ima dovolj časa za naslednje priprave." Zahabi je še povedal, da je bilo v šampionovem taboru kar nekaj slabe volje, saj bi se dogodku lahko izognili: "Nekateri so bili razjarjeni, drugi razočarani. Ampak to je sparing. Nemogoče je napovedati, kako se bo razpletel. Poudaril pa bi, da zadeva ni ušla izpod nadzora. Vse je bilo okej. A, ko se boriš, želiš dati od sebe vse in še več. Georges je tokrat od sebe zahteval malo preveč."

BJ Penn in Diaz zamenjavi

Namesto GSP-ja in Condita se bosta čez deset dni v Las Vegasu v glavni borbi večera pomerila BJ Penn in Nick Diaz. "Nick Diaz vs. BJ Penn bo glavna borba večera. Borila se bosta tri runde in ne pet," je še dodal alfa in omega največje svetovne MMA-organizacije.

Nekdanji Strikeforce prvak v velterski kategoriji Diaz je bil sicer sprva napovedan v glavni borbi večera proti GSP-ju. A ker je izpustil kar nekaj novinarskih konferenc v namen promocije UFC 137, so se pri UFC-ju odločili, da namesto Diaza priložnost za naslov ponudijo Conditu. Diaza bo po poškodbi GSP-ja zdaj le dobil priložnost v glavni borbi večera, Condit pa bo na svojo priložnost za pas čakal, dokler Kanadčan ne pozdravi poškodbe in se vrne v oktagon.

Na UFC 137 se bo boril tudi hrvaški zvezdnik Mirko Filipović Cro Cop, ki ga čaka borba proti Royu Nelsonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.