Šport
26 ogledov

Gullit ne bi mogel zavrniti Nizozemske

zvezde bayern gullit sportclubm
Svojo kandidaturo za novega nizozemskega selektorja je v petek prek medijev oddal nekdanji kapetan in osvajalec evropskega naslova Ruud Gullit. Gullit, ki je z Nizozemsko leta 1988 osvojil zadnjo trofejo v zgodovini oranžnih, je priznal, da bi z veseljem nasledil Berta van Marwijka.

"Tako ponosen sem bil, ko sem bil kapetan nizozemske reprezentance, ki je osvojila evropsko prvenstvo, ampak biti selektor bi bil zame trenutek še večjega ponosa," je medijem povedal Ruud Gullit. "To je služba, ki je ne bi mogel zavrniti. Ne bi mogel zavrniti svoje države, če bi me prosila naj bom selektor."

Nekdanji trener Chelseaja, Newcastle Uniteda, Feyenoorda, Los Angeles Galaxyja in Tereka Groznija naj bi bil eden glavnih kandidatov za naslednika Berta van Marwijka, ki je z Nizozemsko pogorel na letošnjem evropskem prvenstvu in v skupini z Dansko, Portugalsko in Nemčijo izpadel že po predtekmovanju.

"Ja, to je služba, ki bi jo rad sprejel," je nadaljeval Gullit. "Poznam večino igralcev in to je gotovo nekaj, kar me zanima." Nekdanji napadalec PSV Eindhovna, Feyenoorda, AC Milana, Sampdorie in Chelseaja je na Euru delal kot strokovni komentator za televizijo Al-Džazira. Njegov sodelavec in nekdanji angleški selektor Glenn Hoddle meni, da je pravi mož za novo službo.

Igralci bi ga spoštovali

“Ruud je bil navdušen, ko sva se pogovarjala o službi selektorja Nizozemske," je dejal Hoddle. "Zelo rad bi jo sprejel, če mu jo bodo ponudili. Po mojem mnenju bi bil perfekten izbor. Imel bi spoštovanje igralcev. Zdaj bi bil dober čas zanj, da prevzame ekipo, potem ko je ekipa padla na evropskem prvenstvu, saj gre lahko od tukaj naprej le še navzgor."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.