Šport
23 ogledov

Györ še sedmič boljši od Krima

Krim Gyor Andrea Lekic Lekić
1/22
Žurnal24 main
Senzacija v Tivoliju: rokometašice Olimpije so visoko zmage in napredovale v pokalu EHF. Medtem v Stožicah: na tretji tekmi Lige prvakinj so Krimovake klonile proti Györu, ki zanje ostaja nepremagljiv.
Medtem v Tivoliju ...
Rokometašice Olimpije so na povratni tekmi drugega kola pokala EHF premagale madžarsko ekipo Bekescsabai z 31:22 in se uvrstile v nadaljnje tekmovanje. Izbranke Roberta Beguša so na prvi tekmi izgubile s 23:32. Misija nemogoče včasih torej tudi v resničnem svetu postane misija mogoče. Pri Olimpiji sta bili najbolj učinkoviti Neli Irman z devetimi in Špela Okleščan s šestimi goli.

Na sedmi tekmi z madžarskim Györom so rokometašice Krima Mercatorja še sedmič izgubile. A poraz 30:34 je za ekipo z Galjevice šele prvi v letošnji sezoni Lige prvakinj in tako imajo prav toliko točk kot vodilni Györ (torej štiri). Slovenske prvakinje so pred tekmo govorile, da je prišel čas za prvo zmago proti Györu, še posebej po neprepričljivih predstavah gostij v prvih dveh kolih. A ta je bila roko na srce precej oddaljena. Gostje so že sredi prvega polčasa vodile za pet golov. Ob polčasu je bilo 14:19. Lov domačih se je neuspešno nadaljeval tudi v uvodnih minutah drugega dela igre. Šele v zadnjih 10 minutah so Krimovke zaigrale bolje od nasprotnic. Dve minuti pred koncem so se približale na tri gole zaostanka, za kaj več pa je proti v obrambi zelo grobim tekmicam zmanjkalo časa.

Z 10 zadetki je bila najboljša strelka Krima Andrea Lekić, prav toliko jih je pri gostjah zabila Anita Görbicz. "V vseh elementih igre so bile boljše od nas. Pokazale so veš borbenosti, več ostrine," je po porazu za nacionalno televizijo dejala Sergeja Stefanišin. Lekićeva je razloge za poraz našla: "Pustile smo se preveč prekinjati v napadu, žoga ni tako stekla, kot bi morala. Tudi obramba ni bila na pravi ravni in to je rezultat. Tekmice so igrale grobo, toda tudi me bi morale tako odigrati. Tako pa smo jim dopustile njihovo igro, naše pa nismo razvile. Toda nič še ni izgubljeno. Že na naslednji tekmi gremo spet na zmago."

Zelo smo razočarane, ker smo menile, da je čas za zmago proti Györu. Toda stvari se danes spet niso odvile tako, kot smo si želele.
Ljudmila Bodnjeva

Trenerka Marta Bon je po koncu srečanja v Stožicah, ki si ga je ogledalo blizu 3.000 navijačev, dejala: "Imamo nekaj težav s poškodbami, ob Dragani Cvijić, Szandri Zacsik tudi Alja Koren ni bila še prava, prav tako pa ni trenirala niti Jelena Grubišić, ki ni delovala tako kot sicer, tako da se je igra spremenila v tem, da smo imele manj protinapadov. Tudi začele smo drugače, kot sem si želela. Ni bila prava igra. Györ se je pokazal v pravi luči, me pa nismo bile več kot stoodstotne." Krimovke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale sedmega novembra, ko bodo gostovale pri Zvezdi.

Liga prvakinj, 3. kolo:

Skupina D
Krim Mercator : Györ 30:34 (14:19)
Nedelja:
16.00 Zvezda – Podravka Vegeta

Lestvica: 1. Györ 4, 2. Krim Mercator 4, 3. Zvezda Zvenigorod 2, 4. Podravka 0

Skupina A
Nedelja:
13.20 Sävehof – Budućnost
12.00 Dinamo Volgograd – Viborg

Skupina B
Leipzig : Hypo 23:28 (12:15)
Nedelja:
15.00 DVSC Korvek – Itxako

Skupina C
Randers : Toulon 25:29 (12:16)
Larvik : Oltchim Valcea 34:31 (17:18)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.