Šport
60 ogledov

Hadalin najboljši na svetu

Štefan Hadalin mediaspeed
Slovenski alpski smučar Štefan Hadalin je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Sočiju osvojil odličje zlatega leska v kombinaciji, njegova reprezentančna sotekmovalka Saša Brezovnik pa je v tej disciplini osvojila bronasto kolajno.

Uspeh Štefana Hadalina in Saše Brezovnik je dopolnil Miha Hrobat, ki je zasedel šesto mesto, medtem ko sta Aljaž Dvornik in Desiree Ajlec odstopila. Hadalin je na prizorišču zimskih olimpijskih iger 2014 vodil že po prvem delu današnje preizkušnje, odlično pa je nadaljeval tudi na slalomu in postal svetovni prvak. Za Hadalinom sta se uvrstila Norvežan Marcus Monsen in Hrvat Istok Rodeš.

Na ženski preizkušnji sta se pred Breznikovo, ki je po prvem delu zasedala 16. mesto, nato pa se z odlično slalomsko preizkušnjo prebila do tretjega mesta, uvrstili Švicarka Aline Danioth in Nemka Katrin Hirtl-Stanggassinger.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.