Šport
10 ogledov

Hamilton kljub težavam najhitrejši

lewis hamilton EPA
Dirkač Mercedesa Lewis Hamilton je kljub težavam z bolidom dobil drugi prosti trening pred nedeljsko VN Malezije v Sepangu.

Voznik Mercedesa je za 37 stotink sekunde ugnal Finca Kimija Räikkönena v Ferrariju, tretji je bil drugi voznik Mercedesove srebrne puščice Nemec Nico Rosberg.

Potreboval le 16 krogov

Prvi trening je Hamilton zaradi težav z dirkalnikom prekinil, drugega pa zaradi popravila začel z zamudo, a vseeno ugnal tekmece. Tudi po treningu se je pritoževal zaradi okvare motorja, ki je mehaniki niso povsem odpravili. Vsega skupaj je Hamilton prevozil le 16 krogov, a tekmeci vseeno niso bili hitrejši od njegovega izida 1:39,790.

Alonso še ni ujel pravega ritma

Nemec Sebastian Vettel v drugem Ferrariju je bil le sedmi. Španec Fernando Alonso, ki po pretresu možganov nastopa prvič, je bil tokrat z McLarnom 16. Na treningu sta sodelovala tudi dirkača nove ekipe Manor, ki je zamenjala Marussio. Vse kaže, da je zaostanek tako velik, da jima nastopa na tekmi zaradi prekoračitve limita sploh ne bodo dovolili.

Rosberg najhitrejši na jutranjem merjenju moči

Prvi trening je pripadel Rosbergu, ki je prehitel Räikkönena na drugem in Vettla na tretjem mestu. Manj sreče je imel Hamilton, ki je po pol ure zaradi okvare motorja predčasno končal parkiral svoj dirkalnik. "Enostavno je motor izgubil moč," je dejal Britanec, ki je zmagal tudi na uvodni dirki sezone v Avstraliji.

Alonso je ob premieri za McLaren-Hondo zasedel 14. mesto. Španec je uvodno dirko v Melbournu pred 14 dnevi izpustil, saj se je ponesrečil na treningu 22. februarja in jo takrat odnesel s pretresom možganov. Vnovičen pregled pri zdravnikih je pokazal, da spet lahko nastopa.

nico rosberg | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.