Šport
9 ogledov

''Hamilton najboljši svetovni prvak''

lewis hamilton EPA
Lewis Hamilton je po besedah prvega moža F1 Bernieja Ecclestona najboljši svetovni prvak v zgodovini elitnega dirkaškega športa.

Lewis Hamilton je vzoren svetovni prvak, trdi Bernie Ecclestone, ki se v svoji oceni ne opira izključno na dirkaške sposobnosti, temveč doprinos k celotnemu cirkusu, ki sliši na ime formula ena.

V tem pogledu naj bi bil dirkač Mercedesa boljši celo od legendarnega Michaela Schumacherja, medtem ko se Sebastian Vettel ne more niti primerjati z njim.

Ecclestone z vsemi moči rešuje krizo najelitnejšega dirkaškega tekmovanja na svetu, ki mu marsikdo očita predvidljivost, pri tem pa ne more računati na pomoč največjih zvezdnikov, z izjemo aktualnega svetovnega prvaka.

''On je najboljši svetovni prvak, kar smo jih kdajkoli imeli. Poleg tega, da je nadarjen, je dober fant, ki podpira in promovira formulo ena. Obenem je zelo dobičkonosen,'' je povedal britanski mogotec, čigar premoženje ocenjujejo na slabe štiri milijarde ameriških dolarjev.

Prvak v pravem pomenu besede

Hamiltona sta pred dobrim tednom dni v Sydneyju ustavila turista, ki nista vedela, s kom se pogovarjata, prosila sta ga le, če ju lahko fotografira. Britanec jima je z veseljem ustregel in to so kvalitete, trdi Ecclestone, ki odlikujejo pravega prvaka.

''Vsaj slikal je. Marsikdo ne bi, ker bi ga razjezilo, da ga niso prepoznali,'' je prepričan Ecclestone. Kritika se je nanašala tudi na štirikratnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla. ''Sebastianu sem rekel, da bi moral delati to, kar počne Lewis. Osvojili je štiri naslove in poniknil. Moral bi opravljati delo svetovnega prvaka, za kar je tudi prejel plačilo. Ni pomembno, kaj pove Lewis, saj vedno izpade dobro, četudi smešno. To je dobro za šport. Pojavlja se na televiziji in podelitvah nagrad. Fantje mislijo, da je njihova naloga samo vožnja z dirkalnikom,'' je pojasnil 84-letnik, ki je tudi pri Michaelu Schumacherju pogosto naletel na gluha ušesa.

''Ko nekdo na vprašanja odgovarja z 'morda', 'mogoče' in 'ne vem', nima smisla. Še več, to ima negativen učinek. Slabše kot nič,'' je zatrdil Ecclestone in za konec dodal: ''Nimam pripomb na delo Mercedesa. Moje pripombe so namenjene drugim, ki ne opravljajo svojega dela.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.