Šport
28 ogledov

Hamilton se je zavzel za Rosberga

hamilton rosberg EPA
Nico Rosberg je po dirki v Silverstonu doživel hladen sprejem britanskih navijačev, kar ni bilo pogodu svetovnemu prvaku Lewisu Hamiltonu.

Britanski navijači so po dirki za VN Velike Britanije izžvižgali Nica Rosberga, kar je v Lewisu Hamiltonu vzbudilo neprijetne spomine, saj je bil podobnega tretmaja deležen  na dirki v Avstriji.

''Poskušal sem jih pomiriti. Bil je tako lep dan in menim, da smo boljši od tega,'' je dejal trikratni svetovni prvak.

''Nisem slišal veliko žvižgov. Treba je razumeti, da so nekateri navijači zelo strastni. Dobili so občutek, da nekaj ni v redu. Morda se bom v Nemčiji jaz znašel v tem položaju, vendar upam, da temu ne bo tako. Če se udeležim nogometne tekme in zmaga nasprotna ekipa, ji nikoli ne žvižgam, ker je bila preprosto boljša,'' je dodal Hamilton

Rosberg se s hladnim sprejemom ni obremenjeval. ''Ne želim se posvečati 15, 20 posameznikom, ki me ne marajo. Veliko bolj cenim množico ljudi, ki me je podpirala. V častnem krogu sem gledal na tribune in mahal. Vsi so navijali. Ne samo, da imajo radi svoje dirkače, ampak cenijo tudi tiste, ki se borijo po svojih najboljših močeh,'' je povedal Nemec.

Letošnja sezona prvenstva F1 je po Hamiltonovi drugi zaporedni zmagi spet povsem odprta, saj dirkača srebrne puščice loči samo ena točka. Rosberg je zaradi nedovoljene komunikacije z ekipo izgubil eno mesto v Silverstonu, vendar je Mercedes nemudoma napovedal pritožbo. Dva dni kasneje si je premislil in v izjavi zapisal, da je ''sprejel interpretacijo komisarjev in njihovo odločitev.''

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.