Šport
12 ogledov

Hanataj zmagovalec glavnega turnirja

Žurnal24 main
Konec prejšnjega tedna se je s finalno mizo končal PokerStars.net Australia New Zealand Poker Tour. Na turnirju, na katerem je sicer nastopilo kar 446 tekmovalcev, je bil na koncu najboljši Melbournčan Angelo Hanataj, ki je v heads-up delu turnirja opravil z Mike Ivinom in si tako priigral svoj prvi ANZPT naslov in 219.432 $ nagrade.

Konec prejšnjega tedna se je s finalno mizo končal PokerStars.net Australia New Zealand Poker Tour. Na turnirju, na katerem je sicer nastopilo kar 446 tekmovalcev, je bil na koncu najboljši Melbournčan Angelo Hanataj, ki je v heads-up delu turnirja opravil z Mike Ivinom in si tako priigral svoj prvi ANZPT naslov in 219.432 dolarjev nagrade.

Udeležba na tem turnirju s prijavnino 2.200 evrov, sicer ni bila rekordna, je pa tudi na tem turnirju sodelovalo kar nekaj velikih imen avstralskega pokra, kot so Lee Nelson, Tyron Krost ter Tony Hachem, ki so za mize zagotovo pritegnili še kakšnega igralca več, kot bi jih sodelovalo sicer.

Celoten turnir je tako trajal kar pet dni, preden se je polje 446 igralcev skrčilo na zgolj zmagovalca Glavnega turnirja ANZPT Sydney. To je torej postal Avstralec albanskega rodu Angelo Hanataj, vendar je bila njegova zmaga kljub visoki začetni prednosti vse prej kot lahka.

Hanataj je imel pred sklepnim dejanjem turnirja kar trikrat toliko žetonov kot njegov izzivalec, vendar je nato po neumnosti svoje vodstvo kaj kmalu izpustil iz rok in začel vse bolj zaostajati za Ivinom. A Angelo se je nato ponovno zbral in začel razliko manjšati, dokler ni naposled le ujel in prehitel rojaka ter po uri in pol heads-up igre turnir tudi odločil sebi v prid.

V zadnji igri, je Hanataj pred flopom višal z {J-Spades}{J-Hearts}, Ivin pa je s {7-Clubs}{6-Diamonds} njegovo stavo samo izenačil. Do riverja nato stav več ni bilo, ko pa so na mizi že ležale skupne karte {A-Diamonds}{9-Clubs}{8-Diamonds}{Q-Spades}{10-Clubs}, se je Ivin vendarle opogumil in opravil stavo v višini pot-a, a je nato Hanataj hitro povišal na njegov all-in, ki ga je Mike po dolgem premisleku naposled le izenačil in nato obnemel, ko mu je nasprotnik pokazal svojo višjo lestvico. Mike Ivin se je tako moral zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 140.044 dolarjev nagrade, medtem ko so naslov prvaka, lična trofeja in 219.432 dolarjev pripadli Angelu Hanataju.

V sklopu ANZPT prvenstva v Sydneyju, je bil organiziran tudi tako imenovani high roller turnir s prijavnino 10.200 dolarjev, na katerem je slavil 21-letni avstralski profesionalec in član Full Tiltove ekipe profesionalcev − Jonathan "xMONSTERxDONGx" Karamalikis, ki je na poti do naslova ugnal številna znana imena iz sveta pokra, kot so Jeff Lisandro, Billy "The Croc" Argyros, Grant Levy ter Van Marcus, in bil za svoj trud na koncu nagrajen s 116.000 dolarji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.