Šport
16 ogledov

"Handanović ni branil kot moški!"

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Kako so tekmo videli v Združenih državah Amerike? Država, ki je do tedaj ni poznalo 99 % prebivalstva, jim je na SP vzela točko. Kljub temu so se obregnili ob slovenskega vratarja Samirja Handanovića.

Nogometni portal ameriške televizije ESPN piše, da je po remiju Slovenije in ZDA še vedno vse odprto. Valter Birsa in Zlatan Ljubijankić sta zadela za šokantno vodstvo ob polčasu, nato pa so na igrišče stopile "druge" ZDA in prek Landona Donovana in selektorjevega sina Michaela Bradleyja izenačile, z razveljavljenim (regularnim?) golom Mauricea Eduja pa bi lahko celo "ukradli" zmago. Takole so tekmo ocenili pri ESPN:

Ko je Landon Donovan prodiral proti vratom iz majhnega kota, bi moral Handanović stati pokončno in ustaviti strel kot moški. Tega ni storil in Donovan je zabil žogo mimo njegove sklonjene glave ter poslal ZDA nazaj na pravo pot.
Novinar ESPN

Igralec tekme - Michael Bradley: Morda ni imel enakega vpliva na igro v prvem polčasu, toda sin selektorja Boba je bil ključni mož preobrata za ZDA Prav je bilo, da je bil prav on tisti, ki je zabil za izenačenje.

Ocena igre Slovenije: Izjemen prvi polčas napadalnega nogometa, lepih potez in dveh golov. Tempo tekme jih je sčasoma ujel in ZDA je znižala, Slovenci pa so čakali v obrambi in vabili pritisk. Na srečo za njih je sodnik razveljavil gol Mauricea Eduja, zakaj, pa ve le on.

Ocena igre ZDA: Grozen prvi polčas, toda karkoli je Bob Bradley storil ob polčasu je, kot kaže, delovalo in njihove napadalne ambicije so bile vidne vsem. Clint Dempsey, Jozy Altidore in Landon Donovan lahko kot napadalna trojica povzročajo težave vsakemu, toda postavlja se vprašanje, kje so bili prvih 45 minut.

Lahko bi bilo bolje − Samir Handanović: Če si vratar, se od tebe pričakuje, da se za žogo postaviš s celim telesom in narediš, karkoli je potrebno, da ustaviš strel. Ko je Landon Donovan prodiral proti vratom iz majhnega kota, bi zato moral Handanović stati pokončno in ustaviti strel kot moški. Tega ni storil in Donovan je zabil žogo mimo njegove sklonjene glave ter poslal ZDA nazaj na pravo pot.

Statistični napad: To je bilo trinajstič, ko je ZDA prejela dva ali več golov na tekmi SP, od tega pa so 11 tekem od 12 izgubili. Zdaj imajo remi, ki ga lahko dodajo na ta seznam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.