Šport
19 ogledov

Hansen veliki zmagovalec

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Danski profesionalec Gus Hansen je postavil piko na in dobri sezoni 2010, saj je uspel zmagati na turnirju Million IX, ki se je odvijal pod pokroviteljstvom strani Full Tilt Poker.

Zmaga mu je prinesla lep milijon dolarjev. Dogodek, ki ga je v živo predvajala televizija Sky Sports je bil turnir, ki se ga je udeležilo 48 povabljenih tekmovalcev. Sistem tekmovanja je bil shoot-out, finalni krog pa se je odvijal v Londonu.

Finalisti so poleg Danca bili še Howard Lederer, Patrik Antonius, Barny Boatman, James Bord, Seth Webber in pa internetni kvalifikant Gary Peniket.

Finalno mizo je prvi zapustil Patrik Antonius, ki je potisnil vse svoje žetone na sredino, ko je v roke dobil kombinacijo A9 in je flop prinesel 9-7-6. Verjetno ni pričakoval, da ima James Bord že lestvico s kombinacijo 8-T.

Vajeti v roke je nato prevzel Gus Hansen, ki je začel kopičiti žetone. Najprej je dobro prebral Borda in ga pripravil do tega, da je odstopil s kombinacijo A-T, s katero je imel zgolj A-high. Potem je uspel izločiti Howarda Ledererja, ki je pred flopom zarinil z A-8. Takrat je imel Hansen A-J, kar je bilo dovolj, da je Lederer izpadel iz konkurence.

Njegova naslednja žrtev je bil Seth Webber. Ta je svoje upe položil v A-6, tokrat pa je bil Hansen tisti, ki je imel A-8. Ta kombinacija je tokrat zadostovalo za še več žetonov, ki jih je pridno v kupčke zlagal Hansen. Internetni kvalifikant Gary Peniket je svoj trenutek slave zaključil hitreje, kot je upal. Vseeno je peto mesto v taki konkurenci lep uspeh. Peniketu je do izhodnih vrat sledil Barny Boatman, ki je bil le še ena izmed Hansnovih žrtev. Njegovi Q-Ts so sicer ponujali nekaj upanja proti AK, ki jih je držal Hansen, vendar mu skupne karte niso bile naklonjene. Tako so v igri ostali le še trije.

James Bord je bil tisti, ki je imel najmanj žetonov in bil tako prisiljen v ekstremne poteze. Ko mu je ostalo le še 7 big blindov je potisnil z T-5o. Klical ga je Bloom, ki pa je takrat imel malenkost slabše karte, saj je imel le 9-8o. Že na flopu je dobil dva para in to je zadostovalo, da sta se v HU dvoboj spustila Tony Bloom in pa Gus Hansen.

Tekmovanje sta kaj hitro zaključila, saj sta že v tretji igri v sredino spravila vse žetone. Hansen je naredil standardno višanje z A-8s, potem pa je bil postavljen pred težko odločitev, saj je Bloom naznanil all-in. Hansen je malo premišljeval, nato pa vendarle klical. Njegova odločitev se je izkazala za dobro, saj je nasprotnik imel zgolj A-6s. Osmica na flopu je le potrdila Dančevo zmago in Gus Hansen se je lahko veselil zmage.

Kasneje je Hansen še pokomentiral ključno igro : “Tony je bil izredno agresiven, ko smo bili v igri samo še trije. Če bi sedaj trdil, da sem vedel, kaj je držal v roki bi se seveda zlagal. Vseeno sem pa mislil, da imam dovolj velike možnosti, da se mi splača poklicati z A8. To se je izkazalo za odločilno potezo na celotnem turnirju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.