Šport
13 ogledov

Hantuchova spet zaustavila Srebotnikovo

Andreja Klepač Žurnal24 main
Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v drugem kolu turnirja WTA v Pattayi v treh nizih s 7:5, 2:6 in 6:2 premagala drugo nosilko, Avstralko Casey Dellacqua.
 

Turnirja WTA, 2. kolo:

Pattaya:
A. Klepač (SLO) : C. Dellacqua (AVS, 2) 7:5, 2:6, 6:2.

Pariz:
D. Hantuchova (SLK, 2) :
K. Srebotnik (SLO) 6:4, 1:6, 6:3

Pariz, dvojice:
K. Srebotnik/K. Peschke :
T. Garbin/M. Tu: 4:6, 6:1, 10:6.

Andreja Klepač je za zmago na turnirju na Tajskem z nagradnim skladom 170.000 dolarjev potrebovala eno uro in 50 minut, s čimer se je drugič v karieri uvrstila v četrtfinale turnirja WTA. 21-letna Slovenka je drugo kolo doslej preskočila le še leta 2006 v Portorožu. Primorka zdaj čaka na zmagovalko dvoboja med Američanko Jill Craybas in Čehinjo Renato Voracovo.

Srebotnikova klonila proti Hantuchovi
Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je na turnirju v Parizu z nagradnim skladom 600.000 dolarjev v konkurenci posameznic poslovila v drugem kolu. Po dobrih dveh urah jo je s 6:4, 1:6 in 6:3 ugnala druga nosilka, Slovakinja Daniela Hantuchova . Srebotnikova s porazom nadaljuje niz neuspešnih dvobojev s Slovakinjo, ki je trenutno na osmem mestu lestvice WTA. Pariški dvoboj je bil njuno sedmo medsebojno srečanje od leta 2002, vse pa je dobila Hantuchova.


Katarina Srebotnik v sedmih dvobojih še ni premagala Daniele Hantuchove. © Kaja Sajovic

 

Srebotnikova ostaja v igri v konkurenci dvojic, kjer je v navezi s Čehinjo Kveto Peschke , v Parizu sta drugi nosilki, premagala Italijanko Tathiano Garbin in Američanko Meilen Tu po slabi uri in pol s 4:6, 6:1 in 10:6. V polfinalu bosta njuni tekmici boljši iz obračuna med tretjepostavljenima Ukrajinkama Aljono in Katerino Bondarenko ter Rusinjama Galino Voskobojevo in Jeleno Lihovcevo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.