Šport
13 ogledov

Happy Haris igra in zadeva

vučkić newcastle gol Reuters
Občasni slovenski reprezentant Haris Vučkić je igral pred največjo množico po prihodu v Glasgow, toda njegov gol na Ibrox Parku ni bil dovolj za zmago nad klubom Queen of the South.

Haris Vučkić je po torkovem remiju s Queen of the South (1:1) za uradno spletno stran Rangers priznal, da je bil navdušen nad številčnim obiskom na Ibrox Parku, ki pa znova ni mogel pozdraviti zmage svetlo modrih Glasgowčanov.

Po slabem nizu rezultatov v gosteh, kjer so enkrat zmagali in dvakrat remizirali, so se Rangers vrnili domov in proti rivalu za razvrstitev od drugega do četrtega mesta povedli z novim zadetkom nekdanjega člana Domžal, ki pa ni zadoščal za tri točke. Rangers (47 točk) na lestvici močno zaostajajo za vodilnimi Heartsi (69), pred njimi pa je še en klub iz Edinburgha Hibernian (49). 

"Ekipa je malce na tleh, ker smo remizirali na treh tekmah zapored, remijev pa si ne želimo. Želimo se boriti za tisto drugo mesto, ki bi nam omogočilo najboljše izhodišče za play-off," je za spletno stran kluba dejal Vučkić ali "Happy Haris", kakor so ga v tekstu naslovili škotski pisci.

Zabijanje golov je zgolj dodatek

Vučkić je iz Newcastle Uniteda na posojo v Glasgow prišel v zimskem prestopnem roku, tako kot na severovzhodu Anglije pa mu tudi na Škotskem navijaške podpore ne manjka. Ljubljančan je bil navdušen nad sprejemom pred skorajda polnimi tribunami Ibrox Parka, zadovoljen pa je tudi, ker lahko redno igra in nase znova morda opozori tudi selektorja A-reprezentance Srečka Katanca.

"Neverjetno je bilo priteči na igrišče in videti polne tribune in zasedene sedeže, to je bilo prvič, da sem tukaj izkusil kaj takšnega in bilo mi je zelo všeč. Zelo mi je všeč igrati za Rangers, ves čas igram iz tedna v teden, česar nisem bil deležen pri Newcastlu, zato sem res srečen, da igram 90 minut, zabijanje golov pa je zame zgolj dodatek."

Razočaran kljub zadetku

Vezist je sicer zabil svoj drugi gol v dresu novega kluba po štirih tekmah premora, potem ko je zadel že na svojem debiju v pokalu proti Raith Rovers na začetku februarja. "Bil sem frustriran, ker nisem zabil vse od debija. Sem takšen igralec, ki rad zadeva in rad ustvarja priložnosti. Toda, jasno, ključna stvar je zmagovanje," je še povedal 22-letnik in dodal: "Če zmagaš in zabiješ še gol, je to ogromen dodatek zate. Borili smo se, spet povedli, nato pa smo dobili gol v zadnjih minutah in izgubili tri točke – to te res razočara. Občutek je podoben porazu, ker smo storili vse za to zmago, že smo zabili in se borili, branili, prišlo pa je do majhne napake. To se dogaja v nogometu, toda zaradi tega ni občutek nič boljši. Moj gol me je osrečil in želim še naprej zabijati, toda zame so najpomembnejše tri točke, zato sem razočaran."

Več na goal.com/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.