Šport
26 ogledov

Harrah's obogati z enim igralcem

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Terrance Watanabe je v roku enega leta v igralnicah Rio in Caesars Palace, ki sta obe v lasti podjetja Harrah's, izgubil kar neverjetne 204 milijone dolarjev.

Kot da še ne bi bilo dovolj, da je Watanabe v igralnicah skupine Harrah's zapravil pravo premoženje, pa so pri igralniškem gigantu sedaj proti njemu vložili tudi tožbo, saj naj bi jim bil Američan še vedno dolžan 14,75 milijona dolarjev.

Kot poroča portal AOLNews, so se pri Harrah's odločili za tožbo zoper Watanabeja iz enega preprostega razloga, saj naj bi jih ta poskušal ogoljufati. Poslovnež iz Nebraske je namreč med igranjem veselo podpisoval zadolžnice in tako od igralnice »na up« prejel nova in nova sredstva, za katera pa se je kasneje izkazalo, da jih Watanabe sploh ne more vrniti.

Banke so namreč plačilo zadolžnic zavrnile iz povsem preprostega razloga, saj Američan na svojih računih enostavno ni imel dovolj denarja, da bi lahko poplačal vse svoje igralniške dolgove. S tem pa se je Watanabe znašel le še v večjih težavah, saj je v zvezni državi Nevada tovrstno početje v očeh zakona enakovredno izdajanju čekov brez kritja oziroma finančni goljufiji in tako obubožanemu poslovnežu poleg res enormnih dolgov sedaj grozi tudi kar do 28 let zapora.

A Watanabe se nima namena kar predati, saj je tudi sam vložil tožbo proti svojim tožnikom, saj naj bi ga le-ti zmanipulirali v igranje, poleg tega pa naj bi mu obljubljali tudi nekakšen popust za zvestobo in redno igranje, ki naj bi znašal kar 30 % vseh izgub, ki si jih je Američan nabral v letu 2007. Po njegovih besedah so mu namreč odgovorni tega leta ponudili, da se lahko naseli kar v enem od njihovih hotelov, poleg tega pa naj bi ga ves čas zalagali tudi z alkoholom in s protibolečinskimi tabletami, ki so ga za mizami obdržale tudi po več dni skupaj.

Kljub vsemu pa Watanabe sam priznava, da je za vse skupaj pravzaprav kriv kar sam, saj bi se lahko vsemu skupaj zlahka odrekel in zato v tožbi svojim nasprotnikom tega niti ne očita. Vse, kar želi, je, da pri Harrah's spoštujejo svojo stran dogovora in mu vrnejo denar, ki bi ga moral dobiti zaradi obljubljenega 30 % popusta.

William Thompson, ki je strokovnjak za igralništvo in med drugim tudi poučuje na Univerzi v Nevadi, je povedal, da v vseh letih poučevanja še ni zasledil podobnega primera. Prvo kot prvo namreč še nihče ni priznal, da bi izgubil toliko denarja, spet po drugi strani pa tudi igralnice navadno svojih najboljših strank niso vlekle na sodišče, temveč so le poskrbele, da so se taki igralci še vrnili za njihove mize.

Naj za konec kot zanimivost dodamo le še to, da sta Watanabe in njegov odvetnik sprva mislila, da je Američan tistega leta v igralnicah zapravil le 127 milijonov dolarjev. Šele ko sta se dokopala do ustreznih obračunov in bilanc podjetja Harrah's, pa sta ugotovila pravi znesek, ki ga je Watanabe pustil v igralnicah Rio in Caesars Palace.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.